|
Recept na Medvědí lángoše
Recept na Medvědí lángoše je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Medvědí lángoše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladkej múky 1 KL soli štipka cukru 20 g čerstvého droždia cca 350 ml vody 2 PL oleja 2 hrste medvedieho cesnaku olej na smaženie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medvědí lángoše
Recept na Medvědí lángoše: Múku v mise zmiešame so soľou, spravíme priehlbinu, vlejeme trochu vlažnej vody s trochou cukru - cca polovica kávovej lyžičky a rozdrobíme droždie. Necháme v teple stáť aspoň pol hodiny, potom pridáme olej a vymiesime cesto, vodu pridávame podľa potreby - hustota asi ako na knedlíky. Ešte pridáme umyté a posekané listy medvedieho cesnaku. Prikryjeme utierkou, necháme hodinu kysnúť - alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Potom pomúčenými rukami na pomúčenú podložku formujeme "bochánky", priemer cca 5 cm. Obrúskom prikryjeme, necháme 15-20 min ešte kysnúť. Potom v rukách vyťahujeme z bochánkov "placky" - hrúbka necelý 1 cm, v strede tenšie a smažíme na oleji z oboch strán.
Poznámka k receptu na Medvědí lángoše: Servírujeme s kyslou smotanou, prípadne aj strúhaným syrom. Hodia sa napr. na večeru alebo ako druhý chod po hustej polievke.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medvědí lángoše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 13.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 500 g hladkej múky 1 KL soli štipka cukru 20 g čerstvého droždia cca 350 ml vody 2 PL oleja 2 hrste medvedieho cesnaku olej na smaženie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medvědí lángoše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medvědí lángoše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medvědí lángoše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|