|
Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky)
Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky) je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Mátový sirup (i pro diabetiky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 1 l vody asi 70 g máty, 750 g cukru krystal (nebo 250 g ovocného cukru fruktoza pro diabetiky), 20 g kyseliny citronové (množství upravíme dle vlastní chuti).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky)
Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky): Mátu i s květy vložíme do vhodné nádoby, zalejeme převařenou, ale ne vroucí vodou (zničily by se látky v mátě), spíš teplou, vlažnou, ale zas ne úplně studenou, lépe se to vylouhuje, ve které jsme rozmíchali cukr s kyselinou citronovou a při občasném zamíchání necháme 2 dny louhovat (není třeba v lednici ale také ne na přímém slunci). Pak přecedíme a buď necháme v lednici nebo můžeme i sterilovat při 85 °C asi 15 min - pak ještě můžeme přidat před sterilací lžičku konzervační ho prostředdku dr. Oetkera - ale není mezbytně nutný. (hodí se, pokud máme větší množství hlavně máty). Sirup pak můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží a jinak je skvělým lékem při nachlazení, kašli, bronchitidě.
Poznámka k receptu na Mátový sirup (i pro diabetiky): Samozřejmě čím víc máty, tím lépe, toto je základní množství suroviny na litr vody, méně určitě ne. Na fotce je teprve dnes (v den psaní receptu) čerstvě připravovaný sirup. V tomo receptu je ideální využít stonky i květy, pokud sušíme nebo mrazíme jen listy. Na fotce vidíte, že 70g stonků je opravdu málo, protože dost váží Na fotce je čerstvě připravený výluh (v den psaní receptu), protože hotové jsou již u svých vlastníků
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátový sirup (i pro diabetiky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 12.10.2009
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: Na 1 l vody asi 70 g máty, 750 g cukru krystal (nebo 250 g ovocného cukru fruktoza pro diabetiky), 20 g kyseliny citronové (množství upravíme dle vlastní chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátový sirup (i pro diabetiky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátový sirup (i pro diabetiky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátový sirup (i pro diabetiky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|