|
Recept na Markýzovy brambory
Recept na Markýzovy brambory je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Markýzovy brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor, 1 plechovka rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 3 zelené cibulky, jemně nasekané, 3 žloutky, 1 lžíce másla, 4 lžíce mléka, sůl a pepř, petržel (na zdobení).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Markýzovy brambory
Recept na Markýzovy brambory: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme, přidáme polovinu másla a postupně přiléváme horké mléko, přičemž kaši šleháme nebo mícháme, aby byla nadýchaná. Mezitím si rozehřejeme olej v pánvi. Přidáme nasekané zelené cibulky a zpěníme 30 sekund. Přidáme rajčata a dusíme dokud se neodpaří přebytečná voda. Do vychladlé kaše přidáme dva žloutky. Bramborovou kaši nastříkáme na plech do tvaru hnízd a hnízda potřeme zbývajícím žloutkem. Dáme do trouby zapéci na 170°C do zlatova. Před dopečením doprostřed hnízd vložíme dušená rajčata a ještě zapečeme. Na talíři posypeme petrželkou. Podáváme s pečeným či grilovaným masem.
Poznámka k receptu na Markýzovy brambory: Kaše musí být opravdu jemná, aby se vám nezanášel stříkací sáček.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Markýzovy brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 15.11.2010
- Počet porcí: asi 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 kg brambor, 1 plechovka rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 3 zelené cibulky, jemně nasekané, 3 žloutky, 1 lžíce másla, 4 lžíce mléka, sůl a pepř, petržel (na zdobení)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na markýzovy brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Markýzovy brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Markýzovy brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|