|
Recept na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou)
Recept na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g mletého máku 80 g másla pokojové teploty 80 g moučkového cukru 50 g krupicového cukru 5 vajec pokojové teploty špetka soli 8 velkých modrých blum na drobenku 40 g másla pokojové teploty 40 g hnědého třtinového cukru/můžeme nahradit krupicovým cukrem 20 g skořicového cukru/1 sáček 80 g kukuřičné polohrubé mouky(pokud nemáme bezlepkovou dietu,použijeme podle svých zvyklostí obyčejnou polohrubou,nebo hrubou mouku dále budeme potřebovat ruční elektrický šlehač s rychlostí 1-5 plech-použila jsem rozměry:d.30,š.24 a v.5cm pečící papír,nebo pečící silikonovou podložku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou)
Recept na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou): Zapneme troubu. Připravíme drobenku, která by měla mít konzistenci spíše lepivou, než drobivou. Blumy opláchneme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme bílky od žloutků. V hlubší nádobě ušleháme žloutky, přidáme moučkový cukr a na stupeň 4 vyšleháme do pěny. Přidáme máslo a opět na st. 4 vyšleháme do hustého krému. V druhé nádobě ušleháme na st. 4 bílky společně se solí a krupicovým cukrem do tuhého sněhu. Počítejme s tím, že sníh s cukrem nebude tak dobře držet tvar, jako když se šlehá jen se solí. Ale drží hezky. Sníh společně s mákem zlehka na st. 2 vmícháme do máslového krému a poté rovnoměrně rozetřeme na pečící podložku. Vrstva by měla být vysoká cca 3cm. Během pečení malinko naskočí. Do makového těsta vedle sebe naskládáme půlky blum slupkou dospod a na každou blumu usadíme kopeček drobenky. Dáme do předehřáté trouby a na středně silný výkon(používám plynovou) pečeme 30-35minut. Po 25minutách můžeme špejlí vyzkoušet lepivost těsta. Po upečení necháme na plechu vystydnout. Poté nakrájíme, na talíři můžeme podle potřeby posypat moučkovým cukrem a přizdobit na plátky nakrájenou blumou.
Poznámka k receptu na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou): Sousedka likvidovala časopisy s recepty a mě se pod ruce dostalo srpnové vydání Apetitu. Moc sladké nepeču, ale velice mě zaujal recept na jablkové řezy s“makovým“ těstem bez použití mouky. Zrovna jsme čekali návštěvu, kde jsou celiaci, tak jsem z receptu použila těsto a ostatní jsem upravila podle sebe. Ale pro jistotu jsem pekla den předem, co kdyby... :-) Dezert byl chutný a nebyl u nás naposled.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.12.2014
- Počet porcí: 16 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 200 g mletého máku 80 g másla pokojové teploty 80 g moučkového cukru 50 g krupicového cukru 5 vajec pokojové teploty špetka soli 8 velkých modrých blum na drobenku 40 g másla pokojové teploty 40 g hnědého třtinového cukru/můžeme nahradit krupicovým cukrem 20 g skořicového cukru/1 sáček 80 g kukuřičné polohrubé mouky(pokud nemáme bezlepkovou dietu,použijeme podle svých zvyklostí obyčejnou polohrubou,nebo hrubou mouku dále budeme potřebovat ruční elektrický šlehač s rychlostí 1-5 plech-použila jsem rozměry:d.30,š.24 a v.5cm pečící papír,nebo pečící silikonovou podložku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|