RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku, recepty Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku, Maďarské, zelí, římském, hrnci, -, pre, Mirku


Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku

Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg kyslej kapusty - zelí 800 g mleté mäso - dobré je miešané bravčové a hovädzie 150 g ryža 1 vajce kapustné - zelné listy soľ čierne korenie, príp. podľa chuti aj iné 1 cibuľa pokrájaná na drobno trochu cesnaku 400 g údené mäso - krkovička a pod. 400 g (pikantná) údená klobása víno na zaliatie 200 g údená slanina kyslá smotana.

Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku
Zvětšit obrázek

Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku

Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku:
Najprv si namočíme rímsky hrniec. Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme. Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby zmäkli, rebro zrežeme z listov a plníme plnkou. Ideálne je, ak si pri nakladaní kapusty do suda necháme vykvasiť aj samotné listy a tie môžeme plniť. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou, korením, cibuľou, cesnakom. Kôpky plnky dáme na hrubšiu časť listu, preložime a stáčame. Na dno hrnca dáme asi tretinu kapusty - ak je veľmi kyslá, premyjeme, rozložíme na ňu naplnené listy, pomedzi dáme nakrájané údené mäso a kusy klobásy. Prikryjeme zvyškom kapusty. Zalejeme asi 100 ml vody, ak máme - vína. Zakryjeme vekom. Dáme do studenej trúby, zapneme a "dusíme" na strednej teplote asi dve hodiny. Tekutinu skontrolujeme počas pečenia - nemá jej byť veľa. Nakrájame z údenej slaniny "hrebienky", rozložíme na pokrm a necháme bez poklopu - ku koncu pečenia.

Poznámka k receptu na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku:
Na tanieri každý dostane kapustu, plnený list, kúsok údeného aj klobásy, slaniny. Prelievame hustou kyslou smotanou. Chutí k tomu mäkký biely maďarský chlieb. Je to trochu časovo náročná príprava, ale stojí za námahu, hlavne, ak si chceme niekoho uctiť (podmienka je ale zdravé trávenie...) A že toto jedlo je najlepšie na druhý deň, to vám nemusím hovoriť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: magdalenka
  • Datum vložení: 03.01.2010
  • Počet porcí: asi 7 porcií
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 2 kg kyslej kapusty - zelí 800 g mleté mäso - dobré je miešané bravčové a hovädzie 150 g ryža 1 vajce kapustné - zelné listy soľ čierne korenie, príp. podľa chuti aj iné 1 cibuľa pokrájaná na drobno trochu cesnaku 400 g údené mäso - krkovička a pod. 400 g (pikantná) údená klobása víno na zaliatie 200 g údená slanina kyslá smotana
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maďarské zelí v římském hrnci - pre mirku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist