|
Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku
Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg kyslej kapusty - zelí 800 g mleté mäso - dobré je miešané bravčové a hovädzie 150 g ryža 1 vajce kapustné - zelné listy soľ čierne korenie, príp. podľa chuti aj iné 1 cibuľa pokrájaná na drobno trochu cesnaku 400 g údené mäso - krkovička a pod. 400 g (pikantná) údená klobása víno na zaliatie 200 g údená slanina kyslá smotana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku
Recept na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku: Najprv si namočíme rímsky hrniec. Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme. Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby zmäkli, rebro zrežeme z listov a plníme plnkou. Ideálne je, ak si pri nakladaní kapusty do suda necháme vykvasiť aj samotné listy a tie môžeme plniť. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou, korením, cibuľou, cesnakom. Kôpky plnky dáme na hrubšiu časť listu, preložime a stáčame. Na dno hrnca dáme asi tretinu kapusty - ak je veľmi kyslá, premyjeme, rozložíme na ňu naplnené listy, pomedzi dáme nakrájané údené mäso a kusy klobásy. Prikryjeme zvyškom kapusty. Zalejeme asi 100 ml vody, ak máme - vína. Zakryjeme vekom. Dáme do studenej trúby, zapneme a "dusíme" na strednej teplote asi dve hodiny. Tekutinu skontrolujeme počas pečenia - nemá jej byť veľa. Nakrájame z údenej slaniny "hrebienky", rozložíme na pokrm a necháme bez poklopu - ku koncu pečenia.
Poznámka k receptu na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku: Na tanieri každý dostane kapustu, plnený list, kúsok údeného aj klobásy, slaniny. Prelievame hustou kyslou smotanou. Chutí k tomu mäkký biely maďarský chlieb. Je to trochu časovo náročná príprava, ale stojí za námahu, hlavne, ak si chceme niekoho uctiť (podmienka je ale zdravé trávenie...) A že toto jedlo je najlepšie na druhý deň, to vám nemusím hovoriť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: asi 7 porcií
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 kg kyslej kapusty - zelí 800 g mleté mäso - dobré je miešané bravčové a hovädzie 150 g ryža 1 vajce kapustné - zelné listy soľ čierne korenie, príp. podľa chuti aj iné 1 cibuľa pokrájaná na drobno trochu cesnaku 400 g údené mäso - krkovička a pod. 400 g (pikantná) údená klobása víno na zaliatie 200 g údená slanina kyslá smotana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maďarské zelí v římském hrnci - pre mirku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maďarské zelí v římském hrnci - pre Mirku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|