RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Losos v listovém těstě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Losos v listovém těstě, recepty Losos v listovém těstě, Losos, listovém, těstě


Recept na Losos v listovém těstě

Recept na Losos v listovém těstě je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Losos v listovém těstě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 balení listového těsta (dobré je v Lídlu, předválené na pečím papíře), 2 filety lososa, 400 g listového špenátu (může být i mražený), máslo, mouka, 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, bílý pepř, sůl, podravka, 2 vejce..

Losos v listovém těstě
Zvětšit obrázek

Recept na Losos v listovém těstě

Recept na Losos v listovém těstě:
Listové těsto rozkrojíme dva pláty. Špenát spaříme, pokud je mražený tak rozmrazíme a důkladně zbavíme vody. Česnek posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Přidáme špenát, necháme pořádně vydusit vodu, osolíme, ochutíme podravkou, opepříme a odstavíme. Lososa opepříme býlím pepřem, pořádně osolíme. Uděláme si bešamel - v kastrolku zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou a uvaříme hustý bešamel. Osolíme, opepříme a do chladnoucího vmícháme žloutek. Vyválené listové těsto propícháme vidličkou. Plát rozkrojíme napůl. Vložíme na něj lososa, ochucený špenát a přelijeme bešamelem, okolí potřeme rozmíchaným vajíčkem. Těsto zavineme a dáme vychladnout do ledničky. Poté vyjmeme, potřeme vršek rozšlehaným vejcem a pečeme v rozpálené troubě při 170 °C dozlatova asi 25-30 minut.

Poznámka k receptu na Losos v listovém těstě:
kdo má rád kopr, může přidat do špenátu nebo bešamelu a lososa okyselit šťávou z citronu. Další verze je místo bešamu - zakysaná smetana, posypaná nahrubo nastrouhanou nivou. Zkusíme příště :-) Podáváme teplé, nakrájené na řezy, pokud zvládneme i přílohu podáváme nejlépe s koprovým bramborem. Hodně syté - POZOR!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos v listovém těstě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
  • Datum vložení: 27.04.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 1 balení listového těsta (dobré je v Lídlu, předválené na pečím papíře), 2 filety lososa, 400 g listového špenátu (může být i mražený), máslo, mouka, 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, bílý pepř, sůl, podravka, 2 vejce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos v listovém těstě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos v listovém těstě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos v listovém těstě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist