|
Recept na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou
Recept na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 porcí lososa, citronová šťáva, 2OO ml 33% smetany, 1/2 malé skleničky zavařených brusinek, plátek másla, trošku olivového oleje, lžíce pokrájené petrželky, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou
Recept na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou: Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme. Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme a přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. Losos se nám peče a my si uděláme přeliv - na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky. Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.
Poznámka k receptu na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou: Přeliv má výbornou sladko-trpkou chuť a taky pěknou barvu. Rychlé a chuťově moc dobré-doporučuji vyzkoušet, třeba i z jiné ryby! Někde jsem kdysi četla, že ryba s brusinkama je výtečné chuti, tak jsem se chtěla přesvědčit a byla to pravda a já to nedělala naposled. K rybě jsem udělala lehký nakyslý bramborový salát.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 07.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 8 porcí lososa, citronová šťáva, 2OO ml 33% smetany, 1/2 malé skleničky zavařených brusinek, plátek másla, trošku olivového oleje, lžíce pokrájené petrželky, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|