|
Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
470 g hladké výběrové mouky 150 g moučkového cukru+ 1 sáček vanilkového cukru 310 g Hery/já dávám na půl s máslem 1 celé vejce z 1 dobře očištěného citronu najemno nastrouhaná kůra/lze vynechat na pomoučení válu hladkou mouku na spojení cukroví nejlépe rybízovou marmeládu pečící papír.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky": Do velké, hluboké mísy dáme mouku a cukr. Dlaní utvoříme důlek do kterého přidáme vejce, na menší kousky pokrájený změklý tuk, kůru a vše dobře propracujeme. Těsto necháme chvíli odpočinout(v lednici lze i zabalené v mikrotenu několik dní, podle času). Odpočinuté těsto rozdělíme na 4díly. Vál si mírně poprášíme moukou, váleček na těsto také a lehkým tlakem každý kus těsta rozválíme na tloušťku cca 4mm. Vedle připraveného plátu si nasypeme trošku mouky, do které“máčíme“vykrajovátka a do těsta vytlačujeme námi oblíbené tvary. Příborovým nožem každý kousek podebereme, přeneseme na plech vyložený silikonovou podložkou, nebo pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do slabého zrůžovění, cca 8minut(každý podle své trouby, jak je zvyklý). Hotové, vychladlé cukroví potřeme z jedné strany marmeládou a lehce přitiskneme druhý stejný díl. Narovnáme do uzavíratelné nádoby a necháme uležet. Moučkovým cukrem sypeme před podáváním.
Poznámka k receptu na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky": Toto těsto mám od své přítelkyně Pavlušky, když se v Bzenci učila na cukrářku.Používám ho již mnoho let a málokdy se mi stane, že se některý kousek rozlomí. S těstem se velice dobře pracuje. Většinou se různá těsta zadělávají přímo na vále. Já je raději dělám v hluboké míse,tolik se kolem nenašpiní:-) Na slepování používám rybízovou marmeládu od Terezky http://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-marm...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.02.2013
- Počet porcí: z uvedených surovin je 1kg těsta
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: 470 g hladké výběrové mouky 150 g moučkového cukru+ 1 sáček vanilkového cukru 310 g Hery/já dávám na půl s máslem 1 celé vejce z 1 dobře očištěného citronu najemno nastrouhaná kůra/lze vynechat na pomoučení válu hladkou mouku na spojení cukroví nejlépe rybízovou marmeládu pečící papír
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|