RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky", recepty Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky", Linecké, těsto, cukrářského, učiliště"


Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
470 g hladké výběrové mouky 150 g moučkového cukru+ 1 sáček vanilkového cukru 310 g Hery/já dávám na půl s máslem 1 celé vejce z 1 dobře očištěného citronu najemno nastrouhaná kůra/lze vynechat na pomoučení válu hladkou mouku na spojení cukroví nejlépe rybízovou marmeládu pečící papír.

Linecké těsto z cukrářského učiliště
Zvětšit obrázek

Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

Recept na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky":
Do velké, hluboké mísy dáme mouku a cukr. Dlaní utvoříme důlek do kterého přidáme vejce, na menší kousky pokrájený změklý tuk, kůru a vše dobře propracujeme. Těsto necháme chvíli odpočinout(v lednici lze i zabalené v mikrotenu několik dní, podle času). Odpočinuté těsto rozdělíme na 4díly. Vál si mírně poprášíme moukou, váleček na těsto také a lehkým tlakem každý kus těsta rozválíme na tloušťku cca 4mm. Vedle připraveného plátu si nasypeme trošku mouky, do které“máčíme“vykrajovátka a do těsta vytlačujeme námi oblíbené tvary. Příborovým nožem každý kousek podebereme, přeneseme na plech vyložený silikonovou podložkou, nebo pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do slabého zrůžovění, cca 8minut(každý podle své trouby, jak je zvyklý). Hotové, vychladlé cukroví potřeme z jedné strany marmeládou a lehce přitiskneme druhý stejný díl. Narovnáme do uzavíratelné nádoby a necháme uležet. Moučkovým cukrem sypeme před podáváním.

Poznámka k receptu na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky":
Toto těsto mám od své přítelkyně Pavlušky, když se v Bzenci učila na cukrářku.Používám ho již mnoho let a málokdy se mi stane, že se některý kousek rozlomí. S těstem se velice dobře pracuje. Většinou se různá těsta zadělávají přímo na vále. Já je raději dělám v hluboké míse,tolik se kolem nenašpiní:-) Na slepování používám rybízovou marmeládu od Terezky http://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-marm...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 15.02.2013
  • Počet porcí: z uvedených surovin je 1kg těsta
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 470 g hladké výběrové mouky 150 g moučkového cukru+ 1 sáček vanilkového cukru 310 g Hery/já dávám na půl s máslem 1 celé vejce z 1 dobře očištěného citronu najemno nastrouhaná kůra/lze vynechat na pomoučení válu hladkou mouku na spojení cukroví nejlépe rybízovou marmeládu pečící papír
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist