|
Recept na Limoncello podle Itala
Recept na Limoncello podle Itala je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Limoncello podle Itala budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5 kg citronů 300 ml 80% potravinářského lihu 400 ml vody 400 g cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Limoncello podle Itala
Recept na Limoncello podle Itala: Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké. Škrabkou na brambory to však jde velmi dobře. Jeden citron poté zcela zbavíme bílé části a nakrájíme na osminky. Ty spolu s kůrou vložíme do velké sklenice se širokým hrdlem. Přilijeme alkohol, láhev překryjeme celofánem, zajistíme gumičkou a uložíme na 14 dní do tmavé chladné místnosti. Každý den obsah nádoby promícháme. Po 14ti dnech svaříme cukr s vodou na sirup. Necháme zcela vychladnout a vlijeme do láhve s alkoholovým základem. Ideálně necháme ještě den odstát, pokud však spěcháme, můžeme pokračovat rovnou. Obsah láhve důkladně promícháme, vyndáme velké kousky citronů a vše pečlivě přecedíme přes tenké plátýnko (stačí čistý kapesník). Přelijeme do lahví a můžeme konzumovat.
Poznámka k receptu na Limoncello podle Itala: Pokud neseženeme potravinářský líh, lze použít dvojnásobný objem nějakého 40 % alkoholu (např. vodky) a cukrový rozvar z pouze 200 ml vody. Zdroj: S Italem v kuchyni a další recepty na internetu. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Limoncello podle Itala, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 16.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 0,5 kg citronů 300 ml 80% potravinářského lihu 400 ml vody 400 g cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na limoncello podle itala,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Limoncello podle Itala - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Limoncello podle Itala
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|