RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek z grilovací pánve

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek z grilovací pánve, recepty Lilek z grilovací pánve, Lilek, grilovací, pánve


Recept na Lilek z grilovací pánve

Recept na Lilek z grilovací pánve je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Lilek z grilovací pánve budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 lilek/cca 350g na blanšírování ¾ litru vařící vody 3 větší najemno nastrouhané stroužky česneku 1 kávová lžička soli 2 dl oleje ze sušených rajčat v oleji, promíchané s ½ kávové lžičky sušeného česneku dále budeme potřebovat 6 plátků uzeniny“Farmářský šál“/cca 110g 3 půlky sušených rajčat v oleji 3 půlky menších žampionů.

Lilek z grilovací pánve
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek z grilovací pánve

Recept na Lilek z grilovací pánve:
Lilek důkladně opláchneme, odřízneme špičku se stonkem a nakrájíme na plátky o síle cca 1cm. Do hlubšího hrnce dáme česnek, sůl a plátky lilku. Vše zalijeme vařící vodou a necháme 3minuty vařit. Poté přelijeme do většího cedníku a necháme okapat. Do mísy dáme olej ze sušených rajčat, přidáme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a necháme hodinu marinovat(podle času můžeme i déle). Na 3balíčky, které si zhotovíme budeme potřebovat 6plátků lilku. Další kousky lilku dáme volně ugrilovat. Na pracovní plochu si položíme plátek uzeniny a plátek lilku a to samé zopakujeme do tvaru kříže. Doprostřed zhotoveného kříže položíme sušené rajče a půlku žampionu . Protilehlé strany k sobě opatrně přichytíme párátky(viz fotopostup) a takto připravené balíčky položíme na grilovací pánev, kterou jsme si nechali na slabém plameni sporáku 2minuty rozehřát. Zbývající plátky lilku rozložíme kolem balíčků a vše grilujeme z každé strany 5minut. Pokud máme nějaké žampionky navíc, můžeme je nakrájet na silnější plátky, zlehka potřeme olejem z marinády a grilujeme společně s balíčky lilku. Hotové jídlo podáváme s ugrilovanou i čerstvou zeleninou. Pokud máme rádi různé dipy(omáčky) můžeme si připravit například jogurtovou s česnekem a balíčky lilku na talíři zlehka přelít.

Poznámka k receptu na Lilek z grilovací pánve:
Měla jsem koupené lilky, tak jsem z uvedených surovin zkusila zaexperimentovat na další dobrotu na“grilu“. Až na to marinování to byla výborná rychlovka, kterou Vám zde přidávám. Snad se bude někomu hodit. Protože jsem nevěděla, jestli taková chvilka bude dostačující, aby byl lilek dobře stravitelný, tak jsem ho raději pro jistotu před marinováním chvilku povařila v česnekové vodě, kde se i dostatečně ochutil. Uzenina může být i jiná, já jsem použila Farmářský šál ze dvou důvodů-jeden, že tento šál je délkou zhruba stejný, jako plátky lilku a hezky se to balilo. A ten druhý důvod je, že si tuto uzeninu včera koupil manžel ke dnešní svačině, kterou zapomněl doma:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek z grilovací pánve, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.08.2013
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 1 lilek/cca 350g na blanšírování ¾ litru vařící vody 3 větší najemno nastrouhané stroužky česneku 1 kávová lžička soli 2 dl oleje ze sušených rajčat v oleji, promíchané s ½ kávové lžičky sušeného česneku dále budeme potřebovat 6 plátků uzeniny“Farmářský šál“/cca 110g 3 půlky sušených rajčat v oleji 3 půlky menších žampionů
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek z grilovací pánve, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek z grilovací pánve - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek z grilovací pánve

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist