|
Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova
Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Libová tlačenka ze Žitného ostrova budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 väčšie zadné bravčové/veprové koleno, 2 bravčové paprče/veprové nožičky, 500 g pliecka, 300 g bravčovej/veprovej kože, 2 stredné cibule, hlavička olúpaného cesnaku, soľ, 2 bobkové listy, 15 guličiek celého čierneho korenia, 8 guličiek celého nového korenia, mleté čierne korenie, majoránka, 2 CL sladkej mletej červenej papriky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova
Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova: Koleno, paprčky a kože dobre očistíme od chlpov, dobre umyjeme, dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou, pridáme očistenú cibuľu, 8 strúčikov cesnaku, 1 očistenú cibuľu, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 2 CL soli a varíme cca 90 minút, v tlakovom hrnci/papiňák 45 minút, kým mäso nezmäkne, ale nesmie sa rozvariť. Koleno vyberieme, ale nožičky a kože varíme ešte 20-30 minút pomalým varom - nerozvariť! Vyberieme, vývar scedíme a necháme chladnúť. Z vývaru zoberieme tuk. Pliecko varíme zvlášť v menšom hrnci s 1 CL soli, 1 bobkovým listom, 1 cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku, 3 guličkami celého nového korenia 5 guličkami celého čierneho korenia asi 30 minút a vyberieme. Pliecko pokrájame na veľkosť 3x1 cm, tuk a ostatné mäso na menšie kúsky a kožu na jemné prúžky. Dáme do hrnca a zalejeme odmasteným vývarom,v ktorom sme rozmiešali papriku. Vývaru dáme len toľko, aby máličko presahoval mäso, ako hustá polievka. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením,rozomnutou majoránkou a prelisovaným cesnakom. Vývar má byť presolený a prekorenený, mäso natiahne chuť patrične do seba, aby výrobok nebol mdlej chuti. Naplníme do tlačenkového rukáva, konce zaviažeme kuchynským povrázkom, uložíme na tácku, zaťažíme doštičkou, obraciame pravidelne každých 20 minút, aby mala tlačenka pekný tvar a mäso s korením a vývarom sa rovnomerne rozmiestnilo. Necháme voľne úplne vychladnúť a vložíme na 24 hodín do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým domácim chlebom, cibuľou, octom, baraními rohmi...Je to mňamozna dobrota, čo Vám mám povedať.
Poznámka k receptu na Libová tlačenka ze Žitného ostrova: Zdroj: rodinný recept, ako si ho pamätám zo zabíjačiek u mojej babičky zo žitného ostrova pri Dunajskej Strede.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Libová tlačenka ze Žitného ostrova, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 10.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 väčšie zadné bravčové/veprové koleno, 2 bravčové paprče/veprové nožičky, 500 g pliecka, 300 g bravčovej/veprovej kože, 2 stredné cibule, hlavička olúpaného cesnaku, soľ, 2 bobkové listy, 15 guličiek celého čierneho korenia, 8 guličiek celého nového korenia, mleté čierne korenie, majoránka, 2 CL sladkej mletej červenej papriky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na libová tlačenka ze Žitného ostrova,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Libová tlačenka ze Žitného ostrova - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Libová tlačenka ze Žitného ostrova
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|