RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě, recepty Kyjevský kotlet v mojí úpravě, Kyjevský, kotlet, mojí, úpravě


Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kyjevský kotlet v mojí úpravě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 celé predné diely kuraťa bez stehien, maslo, citronová šťava, soľ, mleté čierne korenie, dijonska horčica, veľmi na jemno posekaná petržlenová vňať, kryštáľový cukor, mrkva, zelený hrášok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, olej, zemiaky, voda, na dekoráciu: kolieska citrona, čerstvá červená kapia.

Kyjevský kotlet v mojí úpravě
Zvětšit obrázek

Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě:
Predný diel kuraťa rozsekneme pozdlžne na polovicu, každú polovicu ešte šikmo na polovicu, odstránime kožu, horné polovice vykostíme, ale ponecháme hornú časť krídlovej kosti, čím vytvoríme kotletu, ktorej mäso pozdlž rozovrieme ostrým nožom. Kuraciu kotletu nasolíme. Kosti a kožu použijeme na polievku, prsia na iné jedlo. V miske rozmiešame maslo so soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou, horčicou, petržlenovou vňaťou a z bylinkového masla vyformujeme 4 hranolčeky 4x1 cm, dáme do mrazničky stuhnúť. Do rozovretej kotlety vložíme hranolček masla, obalíme mäsom, zopneme špáradlami, 2x obalíme v trojobale, aby maslo pri vysmážaní nevytieklo, odložíme na 2 hodiny do chladničky a pred vysmážaním dáme ešte na 15 minút do mrazničky. Mrkvu, pokrájanú na kocky uvaríme v osolenej a osladenej vode al dente, v tej istej vode krátko obvaríme hrášok a scedíme. Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky, plátky na jemné prúžky. Zemiakovou slamou vystelieme sitko na čaj,vysmažíme v rozpálenom oleji do zlata a vyklopíme. Necháme "zemiakové hniezda" odsať od tuku na papierovej utierke. Kotlety vložíme do hlbšej vrstvy rozpáleného oleja, vysmážame do zlato-červenej farby, obrátime, stiahneme plameň, dosmažíme a dáme odsať od tuku na papierovú utierku. Podávame horúce so zemiakovými hniezdami, obložené mrkvou, hráškom, kolieskami citrona a kapiou. Mäso je od bylinkového masla jemne ochutené a šťavnaté.

Poznámka k receptu na Kyjevský kotlet v mojí úpravě:
Zdroj: známy ukrajinský recept, existuje viacero variant prípravy, Kyjevský kotlet nechýba na žiadnom jedálnom lístku lepšej reštaurácie.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyjevský kotlet v mojí úpravě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 11.01.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 2 celé predné diely kuraťa bez stehien, maslo, citronová šťava, soľ, mleté čierne korenie, dijonska horčica, veľmi na jemno posekaná petržlenová vňať, kryštáľový cukor, mrkva, zelený hrášok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, olej, zemiaky, voda, na dekoráciu: kolieska citrona, čerstvá červená kapia
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyjevský kotlet v mojí úpravě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyjevský kotlet v mojí úpravě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist