|
Recept na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená
Recept na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hodně velká kuřecí křídla/použila jsem z brojlera 30 g celeru nastrouhaného nahrubo 30 g dýně Hokkaido nastrouhané nahrubo 50 g celeru nakrájeného na kostičky 50 g dýně Hokkaido nakrájené na kostičky 2 ks řapíků celeru nakrájených najemno 2 x kávovou lžičku másla ½ cm silný plátek másla 80-100 ml bílého vína sůl,mletý pepř zelené bylinky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená
Recept na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená: V misce si promícháme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhaný celer a dýni společně s trochou soli a pepře. Z křídel odřízneme špičky. Do křídel v místě ohybu opatrně prstem zajedeme pod kůži. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme promíchanou zeleninou a oříškem másla. Lehce osolíme a můžeme zajistit jedním párátkem. Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme z obou stran opéct naplněná křídla. Podlijeme vínem, zasypeme na kostky nakrájenou zeleninou, přidáme řapíky celeru a přiklopíme poklicí. Mírným varem dusíme 20minut. V závěru necháme šťávu dle potřeby zredukovat a podle chuti dokořeníme. Měkká křídla v ohybu rozřízneme, položíme na talíř s bramborovou kaší a přelijeme vydušenou šťávou.
Poznámka k receptu na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená: Máme rádi různé maso v zelenině. Podobně a s trošku odlišnou zeleninou jsem plnila kuřecí plát a bylo to chutné. Tak mě napadla taková celkem rychlá a nenáročná úprava z dobře dostupných surovin. Snad někomu příjde vhod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 11.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 hodně velká kuřecí křídla/použila jsem z brojlera 30 g celeru nastrouhaného nahrubo 30 g dýně Hokkaido nastrouhané nahrubo 50 g celeru nakrájeného na kostičky 50 g dýně Hokkaido nakrájené na kostičky 2 ks řapíků celeru nakrájených najemno 2 x kávovou lžičku másla ½ cm silný plátek másla 80-100 ml bílého vína sůl,mletý pepř zelené bylinky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|