|
Recept na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce
Recept na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
¾ kg kuřecího masa (prsa) ½ sáčku tekuté marinády Gyros (Albert) 1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g) bílá část z celého pórku, petrželová nať, 3 stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce
Recept na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce: Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli). Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme. Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě. Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí. Podáváme s těstovinou nebo rýží.
Poznámka k receptu na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce: Díky koření lehce pikantní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: ¾ kg kuřecího masa (prsa) ½ sáčku tekuté marinády Gyros (Albert) 1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g) bílá část z celého pórku, petrželová nať, 3 stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí „gyros“ ve smetanové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|