|
Recept na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem
Recept na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kura na pečenie - cca 1700-2000 g, 2 veľké cibule, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 400 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, voda, olej, maslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem
Recept na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem: Večer pred prípravou kura naporcujem na jednotlivé diely a dobre nasolím. Chrbát nechám na polievku a odložím do chladničky. V širokom kastroli alebo v pekáči rozpálim olej a maslo, na ktorom opečiem diely kuraťa do zlata a vyberiem. Do tuku pridám na hrubšie mesiačiky pokrájanú cibuľu a orestujem do sklovita. Vrátim opečené kura, okorením čerstvo mletým čiernym korením, podlejem trochou vody a prikryté pečiem takmer do mäkka, za občasného podliatia horúcou vodou. Podlievam vínom a prelievam vypečenou šťavou. Pred dokončením pridám prelisovaný cesnak na prevoňanie a prikryjem. Podávam horúce s dusenou ryžou a podliate cibuľovo-cesnakovou šťavou. Pokiaľ pečiem v trúbe, tak na 170-180 stupňoch alebo na sporáku na strednom plameni.
Poznámka k receptu na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem: Zdroj: vlastný recept. Tip: kura možno večer pred prípravou prešpikovať klinkami cesnaku, potom ho do vypečenej šťavy nelisujeme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 13.12.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kura na pečenie - cca 1700-2000 g, 2 veľké cibule, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 400 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, voda, olej, maslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře pečené na víně s cibulí a česnekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|