|
Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou
Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Křupavé vafle se zmrzlinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
160 g hery nebo másla - jiného tuku, 60 - 70 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, citronová kůra z 1 bio citronu nebo trochu citronového aroma od Dr.Oetkera, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 350 - 400 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, zhruba 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače a lžíce na roztíraní těsta. Dále budeme potřebovat zmrzlinu a vše ostatní dle své fantazie. Např. šlehačku, čokoládu, mandle opražené s cukrem, ovoce, topping atd..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou
Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou: Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Po jednom přidáme vejce a vždy zašleháme. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, plotýnky rozehřatého vaflovače potřeme olejem, rozetřeme část těsta a upečeme vafle. Po upečení odkládáme na mřížku, kde je necháme vychladnout. Těsto se trošku hůř roztírá, pomůžeme si lžící, kterou zespod přetřeme olejem a těsto roztáhneme do stran. Z uvedené dávky je 6 ks po 5 srdíčkách, mám vaflovač Eta.
Poznámka k receptu na Křupavé vafle se zmrzlinou: Recept je ze staršího magazínu Albert. Vafle jsou tužší a křupavé. Pokud použijeme 350 g mouky tak se nám podaří těsto víc roztáhnout a vafle budou tenší. Pokud 400 g tak jsou hrubší, ale vždy tužší a křupavé. Recept se mi líbil, jen nepatrně jsem ho poupravila. Cením si taky rychlé přípravy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavé vafle se zmrzlinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 20.08.2011
- Počet porcí: 6 x po 5 ks srdíček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 160 g hery nebo másla - jiného tuku, 60 - 70 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, citronová kůra z 1 bio citronu nebo trochu citronového aroma od Dr.Oetkera, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 350 - 400 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, zhruba 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače a lžíce na roztíraní těsta. Dále budeme potřebovat zmrzlinu a vše ostatní dle své fantazie. Např. šlehačku, čokoládu, mandle opražené s cukrem, ovoce, topping atd.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavé vafle se zmrzlinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavé vafle se zmrzlinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavé vafle se zmrzlinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|