|
Recept na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky
Recept na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti(+2plátky navíc na smažení) 50 g obyčejné slaniny 2 cibule 100 ml smetany 1 pl hladké mouky 1 pl nasekaných zelených bylinek-cibulová nať,nebo petrželka na marinádu 400 ml kefíru 3 pl hořčičné omáčky s pepeřem 2 ks najemno pokrájených malých chilli papriček pár najemno pokrájených lístků čerstvého rozmarýnu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky
Recept na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky: Plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice. Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15minut. Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, knedlík i těstoviny. Ze zbývajících 2plátků mírně setřeme marinádu a lehce obalíme ve strouhance. Na rozehřátém oleji v pánvičce rychle po obou stranách osmažíme, vložíme na pečící papír a dáme do předem vyhřáté trouby na 20-25minut upéct. Můžeme podávat s pečivem a zeleninovou oblohou, nebo s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky: Ráda v kuchyni používám kefír.Maso v něm naložené je velice křehké a chutné. Omáčky jsou pikantní, navinulé chuti a řízky jsou jemné a šťavnaté.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti(+2plátky navíc na smažení) 50 g obyčejné slaniny 2 cibule 100 ml smetany 1 pl hladké mouky 1 pl nasekaných zelených bylinek-cibulová nať,nebo petrželka na marinádu 400 ml kefíru 3 pl hořčičné omáčky s pepeřem 2 ks najemno pokrájených malých chilli papriček pár najemno pokrájených lístků čerstvého rozmarýnu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|