|
Recept na Krenex 3-2-1
Recept na Krenex 3-2-1 je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Krenex 3-2-1 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kořen křenu (cca 30 dkg) Olej cca 1 dcl voda cca 2 dcl ocet, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krenex 3-2-1
Recept na Krenex 3-2-1: Kořen křenu oloupat a nakrájet na drobné kousky (asi jako zeleninu do polévky). V malém mixeru (nebo drtiči-součást tyčového mixeru, anebo v klasickém kuchyňském mixeru) rozmixovat nakrájený křen, přilévat postupně na střídačku vodu s olejem, aby výsledná hustota krenexu byla kašovitá, nikoliv tekutá! Ke konci přidat trochu octa a soli.
Poznámka k receptu na Krenex 3-2-1: 3-2-1 = 3 díly křenu, 2 díly vody, 1 díl oleje. Poměr se nemusí striktně dodržovat, záleží, jak je křen vyschlý. Při této úpravě se nepláče jako při klasickém strouhání křenu. Ocet se přidává, aby křen netmavnul. Nedá se srovnat s kupovaným Krenexem, domácí je pálivý jako čert! Kupovaný Krenex stojí cca 20 kaček malá sklenička, já měl křen z "akce" za 43 Kč/kg a měl jsem za cca 10 kaček 2 skleničky krenexu. Možno vylepšit: Místo vody přidávat silný vývar (já měl vývar z ovaru) a možno přidat malé jablíčko, pak z toho bude "vejmrda" (jablečný křen).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krenex 3-2-1, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ejajama
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kořen křenu (cca 30 dkg) Olej cca 1 dcl voda cca 2 dcl ocet, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krenex 3-2-1,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krenex 3-2-1 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krenex 3-2-1
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|