|
Recept na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky
Recept na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1 Hokkaido tekvica, cca 1,2kg - 1 cibuľa - 3 strúčiky cesnaku - 2 zemiaky - 600ml mlieka - strúhaný syr - 3-4 plátky čerstvého zázvoru - 2 klinčeky - 3 guličky celého čierneho korenia - 4 plátky parmskej šunky - olej, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky
Recept na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky: Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a iba ho rozpučíme plochou stranou noža. Hokkaido tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a vlásočky a nakrájame ju na väčšie kúsky. Do čajového sitka, ktorý používame na bujón, dáme plátky čerstvého zázvoru, klinčeky a celé čierne korenie. Do väčšieho hrnca šplechneme trochu oleja, poprípade môžeme nahradiť pár kvapiek oleja (pravým) maslom, a vhodíme nakrájanú cibuľu. Opražíme dosklovista a prihodíme na kúsky nakrájanú tekvicu a popučený cesnak. Zalejeme mliekom, vložíme sitko so zázvorom a klinčekami a prikryjeme pokrievkou. Raz za času musíme naspäť ku sporáku a pomiešať, aby sa nám nič v hrnci nepripálilo. Podlievame raz za času vodou a necháme variť cca 30-40 minút. Kým sa krém varí, pripravíme si čipsy z parmskej šunky. Plátky šunky položíme na papier na pečenie jeden vedľa druhého a prikryjeme druhým papierom na pečenie. Takto pripravenú šunku vložíme do rúry predhriatej na 130°C, zaťažíme nejakým pekáčom a necháme v rúre sušiť cca 30minút. Keď je tekvica mäkká, vyberieme čajové sitko a celé prelejeme do mixéra. Zmixujeme na hladký krém a vlejeme naspäť do hrnca. Zemiačik-dva očistíme, nakrájame na malé kocky, vhodíme do krému a varíme domäkka. Ak je krém moc hustý, podlejeme vodou. Keď sú zemiaky uvarené, nasypeme do krému strúhaný syr. Podávame s lístkami petržlenu a pripravenými čipsami z parmskej šunky.
Poznámka k receptu na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky: Hezky připravená polévečka Hokkaido krém dělávám podobně,jen nedávám sýr a parmskou šunku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sislik (silvia)
- Datum vložení: 31.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: - 1 Hokkaido tekvica, cca 1,2kg - 1 cibuľa - 3 strúčiky cesnaku - 2 zemiaky - 600ml mlieka - strúhaný syr - 3-4 plátky čerstvého zázvoru - 2 klinčeky - 3 guličky celého čierneho korenia - 4 plátky parmskej šunky - olej, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krém z dýně hokkaido s čipsy z parmské šunky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krém z dýně Hokkaido s čipsy z parmské šunky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|