|
Recept na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta
Recept na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 200 g kozího sýra/12 ks v balíčku marmeláda z červeného rybízu kuličky červeného rybízu lístky hladkolisté petržele dále budeme potřebovat 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžíce oleje na potření libovolné drobnější semínka na posypání/použila jsem černé sezamové hladkou mouku na posypání pracovní plochy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta
Recept na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta: Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo igelitového sáčku a dáme na 3hodiny odležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do dalšího dne. Poté s těstem pracujeme, jako z kupovaným listovým těstem. Než začneme pracovat, zapneme troubu na vyhřátí. Každé kolečko sýra rozkrojíme na 4dílky. Pracovní plochu si mírně posypeme hladkou moukou. Těsto rozválíme na plát o síle 3-4mm a kulatým vykrajovátkem na cukroví vykrájíme sudý počet koleček-jednu polovinu budeme plnit, druhou použijeme na přikrytí. Na každé kolečko dáme čtvrtku sýra a necelkou čtvrtku kávové lžičky marmelády. Do toho zatlačíme 2-3kuličky rybízu a položíme lístek petrželky. Kolečka na přikrytí náplně vezmeme mezi prsty, malinko je roztáhneme(s těstem se pracuje velice dobře) a položíme na náplň. Vidličkou opatrně, aby jsme těsto neprotrhli, utlačíme okraje a takto připravené kloboučky přeneseme na plech, pokrytý pečícím papírem. Potřeme vejcem s olejem a posypeme semínky. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 12minut do zlatavé barvy.
Poznámka k receptu na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta: Název jsem dala podle náplně a podle tvaru pečiva. Připomínalo mi to slaměný klobouček :-) Potřebovala jsem něco neobvyklého, dobrého a hlavně něco nového. Máme tady návštěvu z jednoho“kuchařského webu“:-)tak zase vymýšlím hovadinky. Můj experiment všem moc chutnal, tak se tady s Vámi o tuhle dobrotu dělím. Až budu dělat příště, rozhodně té petrželky dám více.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.09.2014
- Počet porcí: 48 ks kloboučků o průměru 7cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 200 g kozího sýra/12 ks v balíčku marmeláda z červeného rybízu kuličky červeného rybízu lístky hladkolisté petržele dále budeme potřebovat 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžíce oleje na potření libovolné drobnější semínka na posypání/použila jsem černé sezamové hladkou mouku na posypání pracovní plochy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kozí kloboučky z "domácího listového" těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|