|
Recept na Koložvárske zelí II
Recept na Koložvárske zelí II je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Koložvárske zelí II budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mäso:1/2 kg bravčového mäsa,masť,mletá červená paprika.soľ Kapusta:1 cibuľa,masť, asi 1kg kyslej kapusty aj s nálevom,100 g slaniny,cukor,soľ,rasca,,bobkový list Hotová ryža:cca 1/2 kg 1 šľahačka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koložvárske zelí II
Recept na Koložvárske zelí II: Mäso pomelieme,prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti.Pridáme papriku,osolíme,podlejeme trochou vody a dusíme domäka. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a slaninku,pridáme 1 bobkový list,trocha rasce,kapustu aj s nálevom a dochutíme,aby mala sladkokyslú chuť.Dusíme asi 20 minút. Udusíme asi 250 g ryže.Postup ako kto má rád,či už dusenú,varenú,prípadne čo nám ostala a nemáme ju načo použiť. Na dno zapekacej misy dám vrstvu kapusty s polovicou šťavy,nato dáme 1/2 vrstvy ryže,nato mäso aj so šťavou,druhú polku ryže a navrch ostatnú kapustu.Zalejeme šľahačkou.Keď sa pozrieme zboku nádoby,šťava by mala siahať do 3/4 nádoby.Potom kolžvárska nie je suchá.Ak máme málo šťavy,dáme viac smotany. Pečieme 40 minút na 170 stupňov.
Poznámka k receptu na Koložvárske zelí II: Slaninu nenahradzovať klobásou,pretože to už inak chutí.Niekto robí kapustu s kyslou smotanou,ale so šľahačkou je jedlo oveľa jemnejšie. Podávame s varenými zemiakmi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koložvárske zelí II, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Katarinka (Katka)
- Datum vložení: 26.07.2009
- Počet porcí: 8-10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Mäso:1/2 kg bravčového mäsa,masť,mletá červená paprika.soľ Kapusta:1 cibuľa,masť, asi 1kg kyslej kapusty aj s nálevom,100 g slaniny,cukor,soľ,rasca,,bobkový list Hotová ryža:cca 1/2 kg 1 šľahačka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koložvárske zelí ii,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koložvárske zelí II - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koložvárske zelí II
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|