|
Recept na Koláče z pořadu Prostřeno
Recept na Koláče z pořadu Prostřeno je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Koláče z pořadu Prostřeno budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g polohrubé mouky 100g cukru půl malé lžičky soli 1 vejce + 1 žloutek půlka rozehřáté Hery lžička kůry z citronu 3 lžíce oleje 1 kostka droždí šálek vlažného mléka (200ml) Tvarohová náplň: 500g tvarohu 2 žloutky 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 vanilkový cukr ovoce na tvaroh (broskve,meruňky,borůvky,jahody...) Drobenka: 100g másla 100g cukru 100g hrubé mouky půlka rozpuštěného másla na pomazání upečených koláčků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláče z pořadu Prostřeno
Recept na Koláče z pořadu Prostřeno: Těsto jsem dělala v Domácí pekárně v pořadí mléko, olej, vejce, žloutek, máslo, mouka, sůl, cukr, kůra, rozdrobené droždí – program TĚSTO) Nebo uděláme ručně:(těsto by se nemělo lepit) Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem, rozehřátou Herou, zaděláme vlažným mlékem a těsto necháme asi hodinu vykynout. Mezitím si smícháme tvarohy a žloutky, nakrájíme ovoce a připravíme drobenku rozmícháním hrubé mouky s cukrem a máslem. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, na které klademe tvaroh, ovoce popř. jinou nádivku dle chuti,okraje pomažeme bílkem a navrch posypeme drobenkou. Pečeme na pečícím papíře, dokud nejsou okraje růžové, nakonec ještě pomastíme rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Koláče z pořadu Prostřeno: Koláče jsem dělala i z hladké mouky a taky super. Jinak množství dle velikosti,dělala jsem větší koláče,těsto vyšlo na cca 20kusů. Za ovoce jsem dala jahody, kompotované broskve a borůvky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláče z pořadu Prostřeno, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohunka.T (Bohunka)
- Datum vložení: 30.07.2012
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500g polohrubé mouky 100g cukru půl malé lžičky soli 1 vejce + 1 žloutek půlka rozehřáté Hery lžička kůry z citronu 3 lžíce oleje 1 kostka droždí šálek vlažného mléka (200ml) Tvarohová náplň: 500g tvarohu 2 žloutky 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 vanilkový cukr ovoce na tvaroh (broskve,meruňky,borůvky,jahody...) Drobenka: 100g másla 100g cukru 100g hrubé mouky půlka rozpuštěného másla na pomazání upečených koláčků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláče z pořadu prostřeno,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláče z pořadu Prostřeno - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláče z pořadu Prostřeno
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|