|
Recept na Kokosový koláč s mangovým krémem
Recept na Kokosový koláč s mangovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Kokosový koláč s mangovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: -50 g strouhaného kokosu -100 g hladké mouky -100 g studeného másla -40 g moučkového cukru -¼ lžičky soli Krém: -1 lžička práškové želatiny -1 zralé mango -40 g cukru -3 lžíce citrónové šťávy -4 žloutky -60 g studeného másla -drobné ovoce na ozdobení (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kokosový koláč s mangovým krémem
Recept na Kokosový koláč s mangovým krémem: Těsto: Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil. Když má zlatavou barvu vyndáme ho z trouby a necháme vystydnout. Z vychladlého kokosu, prosáté mouky, studeného másla pokrájeného na kousky, cukru a soli vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na půl hodiny do lednice. Formu (nejlépe s odnímatelným dnem) o průměru 23 centimetrů vymažeme máslem. Vychladlé těsto rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na velikost formy a vyložíme jím vymazanou formu. Těsto které přesahuje formu ořízneme a ze zbytků vytvarujeme sušenky, které dáme péct společně s koláčem. Na těsto položíme pečící papír a zatížíme ho luštěninami (aby se těsto při pečení nezvedalo a aby nesjelo z boků formy). Takto připravenou formu s těstem dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10-15 minut. Poté odstraníme papír s luštěninami a dopečeme koláč dozlatava. Po upečení necháme zcela vychladit. Krém: V 1 lžíci studené vody namočíme želatinu. Žloutky oddělíme od bílků. Ztuhlé máslo nakrájíme na malinké kousíčky a dáme ho opět do lednice. Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme ho na kousky. K mangu přidáme cukr, citronovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme žloutky a vše znovu rozmixujeme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes husté síto. Nádobu s propasírovanou směsí dáme do kastrolu s horkou vodou, tak aby se dno nádoby s mangovou směsí nedotýkalo vody. Za stálého šlehání zahříváme nad párou. Teplota směsi by neměla překročit 80°C. Do již teplé mangové směsi přidáme nabobtnalou želatinu. Pokračujeme ve šlehání dokud se želatina nerozpustí. Celý tento proces trvá 10-15 minut. Poté sundáme mangovou směs z ohně a do teplého postupně zašleháváme máslo, kousek po kousku. V žádném případě nedáváme všechno máslo najednou. Hotový krém necháme mírně zchladnout a poté ho přemístníme na vychladlý kokosový základ. Když je krém úplně vychladlý dáme koláč do lednice, kde ho necháme ztuhnout do druhého dne. Druhý den můžeme koláč ozdobit drobným ovocem a podávat.
Poznámka k receptu na Kokosový koláč s mangovým krémem: Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kokosový koláč s mangovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 21.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Těsto: -50 g strouhaného kokosu -100 g hladké mouky -100 g studeného másla -40 g moučkového cukru -¼ lžičky soli Krém: -1 lžička práškové želatiny -1 zralé mango -40 g cukru -3 lžíce citrónové šťávy -4 žloutky -60 g studeného másla -drobné ovoce na ozdobení (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kokosový koláč s mangovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kokosový koláč s mangovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kokosový koláč s mangovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|