|
Recept na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby)
Recept na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby) je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20 g pravidelně krmeného žitného kvásku 80 g vody 100 g žitné chlebové mouky - smíchat, zakrýt proti osýchání a nechat v teple 10-12 hodin rozkvasit Dále: 260 g vody 300 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky 2 lžičky soli drcený kmín 1-2 hrstky škvarků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby)
Recept na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby): K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin (kromě škvarků) a vymísíme volnější těsto. Před dokončením vsypneme i celé škvarky a vpracujeme je také do těsta, které pak necháme v teplém prostředí přibližně 2 hodiny kynout. Nakynuté těsto vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme (a snažíme se nezapracovat do něj zbytečně moc mouky navíc) a sformujeme bochníček, který trochu utáhneme (vypne se mu povrch). Pokud budeme péct v remosce na fólii, je dobré na ni bochník uložit spojem dolů - po nakynutí ho nařízneme a za okraje fólie přeneseme rovnou do remosky. Pečeme 40-50 minut. Ten, kdo na pečení použije troubu, uloží bochníček kynout do vysypané ošatky klasicky, spojem nahoru. Po vykynutí ho opatrně, s oporou ruky vykulíme na plech, několikrát nařízneme a upečeme v předem rozpálené troubě (220°C/asi 40-50 min).
Poznámka k receptu na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby): Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.... Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku" Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje.... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 22.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 20 g pravidelně krmeného žitného kvásku 80 g vody 100 g žitné chlebové mouky - smíchat, zakrýt proti osýchání a nechat v teple 10-12 hodin rozkvasit Dále: 260 g vody 300 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky 2 lžičky soli drcený kmín 1-2 hrstky škvarků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|