|
Recept na Kefírový nepečený zákusek
Recept na Kefírový nepečený zákusek je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Kefírový nepečený zákusek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 ml hustého kefíru 100 ml mléka 3 balíčky sypké želatiny-1ks/10g 5 pl moučkového cukru libovolné na kostičky nakrájené ovoce na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal na nepečený korpus 3 tatranky-1ks/30g 3 cm silný plátek změklého másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kefírový nepečený zákusek
Recept na Kefírový nepečený zákusek: Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno. Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy. Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí. Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.
Poznámka k receptu na Kefírový nepečený zákusek: Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový"amaroun"se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírový nepečený zákusek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 600 ml hustého kefíru 100 ml mléka 3 balíčky sypké želatiny-1ks/10g 5 pl moučkového cukru libovolné na kostičky nakrájené ovoce na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal na nepečený korpus 3 tatranky-1ks/30g 3 cm silný plátek změklého másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírový nepečený zákusek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírový nepečený zákusek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírový nepečený zákusek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|