|
Recept na Karpatská roštěnka
Recept na Karpatská roštěnka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Karpatská roštěnka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g srnčieho mäsa - kotlety bez kosti, ja som mala hovädziu roštenku, pokrájaného na 70-80 g medailonky, počítame 2 ks na 1 osobu, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky, 100 g dubákov-pravákov, mala som sušené, môžu byť aj iné huby, 4 zelené papriky pokrájané na prúžky alebo na kolieska, 4 paradajky pokrájané na mesiačiky, 2 feferonky pokrájané na jemno, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, soľ, sladká mletá červená paprika - 1 PL, voda, čerstvo mleté čierne korenie, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karpatská roštěnka
Recept na Karpatská roštěnka: Plátky mäsa naklepeme, narežeme po obvode, osolíme a okoreníme. Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu do zlata spolu so zelenou paprikou, feferonkou a paradajkou. Pridáme mletú papriku a necháme ju rozpustiť. Podlejeme trochou horúcej vody a do tohoto paprikového základu vložíme opiecť mäso z oboch strán. Podlejeme znovu horúcou vodou a pridáme huby. Dusíme pod pokrievkou do mäkka a dosolíme,dokoreníme. Podávame horúce s maslovými haluškami alebo s dusenou ryžou.
Poznámka k receptu na Karpatská roštěnka: Zdroj: recept pochádza z kedysi známej bratislavskej Slovenskej reštaurácie pod Luxorom.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karpatská roštěnka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 16.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g srnčieho mäsa - kotlety bez kosti, ja som mala hovädziu roštenku, pokrájaného na 70-80 g medailonky, počítame 2 ks na 1 osobu, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky, 100 g dubákov-pravákov, mala som sušené, môžu byť aj iné huby, 4 zelené papriky pokrájané na prúžky alebo na kolieska, 4 paradajky pokrájané na mesiačiky, 2 feferonky pokrájané na jemno, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, soľ, sladká mletá červená paprika - 1 PL, voda, čerstvo mleté čierne korenie, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karpatská roštěnka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karpatská roštěnka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karpatská roštěnka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|