|
Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka
Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny: 1 kg červených kapií 3 střední cibule 3 stroužky česenku 450ml zeleninového vývaru 3 lžíce 20% kysané smetany + 1 lžíce másla a 1 lžíce olivového oleje na smažení cibule + trocha olivového oleje na potření paprik.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka
Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka: Rozehřejte si troubu na 220°C. Kapie důkladně omyjte, ale ponechte je vcelku (včetně stopek), osušte a potřete je trochou olivového oleje (celkem asi 3 čajové lžičky). Poklaďte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 25 minut. Až se na paprikách začnou dělat bubliny, slupky se oddělí a místy zčernají, přesuňte papriky do mísy a přikryjte je potravinovou fólií. Mezitím si nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka. V silnostěnné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžící oleje a smažte cibuli na středním plameni asi 15 minut. Česnek utřete (nebo prolisujte), přidejte ho k cibuli a ještě minutu společně smažte. Zapařené papriky přesuňte na prkénko, pomocí nože stáhněte slupku a vykrojte jádřinec se všemi semínky. Pokud jsou kapie dostatečně upečené a zapařené, měla by se slupka oddělovat skoro sama. „Nahé“ kapie nakrájejte na kousky (cca 2 cm velké), přidejte k osmažené česnekové cibuli a asi 10 minut smažte na středním plameni. Až se chutě všech surovin prolnou, zalijte je vývarem a vařte ještě 15 minut. Odstavte, nechte mírně zchladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Podávejte na zahřátých talířích s troškou kysané smetany, případně ozdobené několika lístky tymiánu. Tipy a triky: Stopku kapiím před pečením neodstraňujte – bude se vám hodit jako držáček (papriky totiž pěkně pálí do prstů). Zapaření – tedy přikrytí mísy potravinovou fólií, případně uzavření v igelitovém sáčku – je ideální cesta jak uvolnit upečenou slupku. Polévku můžete podávat horkou (nelépe společně s rozpečenou bagetou), ale i pořádně vychlazenou k lehkému letnímu obědu. Chcete-li servírovat kapiovou polévku jako samostatné jídlo, doplňte ji troškou strouhaného sýra. Použít může parmezán či typicky řeckou fetu ale gurmetům doporučuji Popeláře – příjemně aromatický vláčný sýr zrající alespoň tři měsíce v popelu.
Poznámka k receptu na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka: Kompletní recept i s podrobným fotopostupem najdete na http://www.foodstyle.cz/products/kapiova-polevka/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 03.05.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Suroviny: 1 kg červených kapií 3 střední cibule 3 stroužky česenku 450ml zeleninového vývaru 3 lžíce 20% kysané smetany + 1 lžíce másla a 1 lžíce olivového oleje na smažení cibule + trocha olivového oleje na potření paprik
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "karmínová krása na zahřátí" kapiová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|