|
Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Kadlikův "koziňon" z květů bezu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
půl tašky květů bezu 2 kg cukru 2 citrony vinné kvasinky /možno dát i klasické droždí/ 10 litrů vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu: Alkoholický nápoj, známý mi už čtyřicet let... Moje babička tomu říkala "Kozí vermut", matka jenom "Kozičák", no a já, protože jemně perlivá až štiplavá chuť na jazyku mi připomíná bílé vínečko Sauwignon, tak jsem ten název trošku zkomolil.. Pro vysvětlení - bílému bezu se tady říká kozičky... A postup výroby je jednoduchý : Na místě bokem civilizace - já trhal na kraji lužního lesa, natrháte tak půl tašky květů. Pozor na mšice, i na ty kvanta zlatohlávků. Doma nacpu do sklínky od okurek, zasypu půl kilem cukru, zaliju vodou a uzavřu. Do skleničky dám pár lžic cukru, deci vody, rozpustím, trochu prohřeju a nasypu sušené vinné kvasnice /stojí to dvacku/. Když se proberou k životu a začnou šumět, naliju je do sklínky a nechám pokračovat v bohulibé činnosti přeměny cukru na alkohol. Za 1 - 2 dny přes cedník přeliju do pětilitrového demižonku, přidám rozpuštěného dalšího půl kila cukru, vymačkám jeden citron, doliju vodou. A květy ještě jednou namočím, a postup opakuju. Za 4 - 5 dní je v demižonku příjemně sladká, na jazyku perlivá, voňavá skoro limonádka... Za deset dní pak mléčně zabarvený "burčák" s veškerou zrádností, jaké je burčák schopen.... Hodně teda záleží na teplotě, nechávám to v kuchyni na lince. Pozor, ať nezašpuntujete napevno!!! Při neopatrném otevření totiž máte lepivou šťávu po celé kuchyni, a velice tím potěšíte mravence v širém okolí.. Je to velice příjemné a chutné pití při posezení u grilu, a podobně. Ovšem upozorňuji, že nadměrná konzumace může vést k silniční vyrážce, poruchám artikulace, stability, ba i výpadkům vědomí..
Poznámka k receptu na Kadlikův "koziňon" z květů bezu: takové pitíčka já můžua grilovačka,kamarádi a takový nápoj
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlikův "koziňon" z květů bezu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle bolesti hlavy
- Datum vložení: 03.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: půl tašky květů bezu 2 kg cukru 2 citrony vinné kvasinky /možno dát i klasické droždí/ 10 litrů vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlikův "koziňon" z květů bezu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlikův "koziňon" z květů bezu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlikův "koziňon" z květů bezu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|