|
Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně
Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kachní prsa se slaninou, na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2ks kachních prsou 15dkg slaniny 2-3dcl červeného vína sůl, pepř čtyř barev 2 lžičky másla grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla) trošku oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně
Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně: Kachní prsa si omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se nám kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko zakápneme olejem. Rukou potom "vmasírujeme" olej s bylinkama do kůže. Na rozpálenou pánev vložíme kachní prso kůží dospod. Smažíme z obou stran, aby se nám maso zatáhlo. Potom vložíme prsa do pekáčku a přelijeme šťávou z pánvičky. Přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby (moje trouba peče hrozně málo, takže peču všechno při 250°C - nedokážu odhadnout, kolik to může být v normální troubě) zhruba na 15min, podle velikosti prsou. Hlídám, aby prsa nebyly v pekáčku "nasucho". V půlce pečení přelijeme prsa výpekem. Vyndáme z trouby, sundáme alobal a pečeme ještě cca 10min. Během pečení masíčka si nakrájíme na malé kostičky slaninu a hodíme jí na suchou, rozpálenou pánev. Až bude slaninka opečená, zalijeme jí červeným vínem a necháme krátce povařit. Víno si dochutíme solí a pepřem, podle své libosti. Opět necháme trošku povařit. Potom zcedíme a vyndáme slaninu. Víno opět vlejeme do pánvičky a přidáme trošku másla, aby se nám víno zahustilo. Když bude másla málo, tak přidáme. Po rozpuštění másla vaříme cca 1min a přidáme zpátky slaninku. Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z červeného vína. Jako přílohu můžeme použít zelené fazolky, brambory, vzhledem k tomu, že máme hodně šťávy, tak i rýži. Dobrou chuť :-))
Poznámka k receptu na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně: Každý má rád maso propečené jinak, tak ho podle toho pečeme v troubě s alobalem, i pak bez.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní prsa se slaninou, na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LuciZam
- Datum vložení: 18.10.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2ks kachních prsou 15dkg slaniny 2-3dcl červeného vína sůl, pepř čtyř barev 2 lžičky másla grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla) trošku oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní prsa se slaninou, na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní prsa se slaninou, na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|