|
Recept na Jupka
Recept na Jupka je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Jupka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 1 kg polohrubej múky, vody podľa potreby ( asi 500 ml ), 2 lyžičky soli Barania plnka : 300 g vareného mletého baranieho mäsa, 2 narezané cibule opražené na 1 lyžici masla, čierne korenie, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jupka
Recept na Jupka: Z múky, soli a vody urobíme cesto. Vody dáme toľko, aby sme mohli vypracovať cesto trocha mäkšie ako na rezance. Z cesta si urobíme malé tenké placky ( priemer asi 10 cm ). Prvú placku opečieme na panvici po oboch stranách. Druhú opečieme po jednej strane, otočíme ju, na opečenú stranu položíme plnku, zakryjeme prvou opečenou plackou, dáme opäť plnku, na ňu surovú placku a všetky placky naraz obrátime, takže surová je naspodu a navrchu je opečená. Dáme plnku, položíme surovú placku a znovu všetky obrátime. Takto pokračujeme ďalej. Správna jupka má mať 12-14 vrstiev. Hotovú jupku pomastíme maslom. Podávame s čajom.
Poznámka k receptu na Jupka: Jupka je uzbecký piroh s mäsom. Smaženie jupky je veľmi zaujímavé a neobvyklé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jupka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 26.10.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Cesto : 1 kg polohrubej múky, vody podľa potreby ( asi 500 ml ), 2 lyžičky soli Barania plnka : 300 g vareného mletého baranieho mäsa, 2 narezané cibule opražené na 1 lyžici masla, čierne korenie, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jupka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jupka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jupka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|