|
Recept na Jihočeská povidla
Recept na Jihočeská povidla je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jihočeská povidla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
jablko 2kg vinný ocet 100ml švestky 2kg hrušky 2kg cukr krupice 2kg Oproti původnímu receptu jsem přidala na celou dávku 100ml rumu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jihočeská povidla
Recept na Jihočeská povidla: Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet. Druhý den za stálého míchání pyré vaříme 20 - 30 minut do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ještě 5 minut povaříme. Horká povidla naplníme do nahřátých skleniček a dobře uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilujeme!
Poznámka k receptu na Jihočeská povidla: Zdroj http://recepty.vareni.cz/jihoceska-povidla/ Paní Renátě Hřebíčkové moc děkuji za inspiraci a super recepty.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeská povidla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 20.09.2009
- Počet porcí: 12 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: jablko 2kg vinný ocet 100ml švestky 2kg hrušky 2kg cukr krupice 2kg Oproti původnímu receptu jsem přidala na celou dávku 100ml rumu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeská povidla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeská povidla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeská povidla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|