|
Recept na Jidáše Albert
Recept na Jidáše Albert je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Jidáše Albert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50-60 g cukr krupice 500 g hl. mouky 300 ml smetany (letos jsem dala na šlehání, minule na vaření-asi každého věc, vyšlo to pokaždé) v receptu neni psaná jaká 1 kostka droždí(42g) 2 žloutky + 1 vejce na potření (já potřela zbylým bílkem) 150 g změklého másla 1 lžička citrusové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...) 1 vanilkový cukr špetka soli moučka na posypání (já si nesypu, nemusim moc sladké, i když to ráda peču, nesladim ani nápoje- trochu paradox).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jidáše Albert
Recept na Jidáše Albert: Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí, připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60min. Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout. Pak potřeme vajíčkem (já potřela tim bílkem) a necháme péct cca 25 min při 180 stupních. Hotové posypeme cukrem moučkou.
Poznámka k receptu na Jidáše Albert: Z časopisu Albert 2011.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jidáše Albert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lasicka
- Datum vložení: 03.06.2012
- Počet porcí: podle toho jak kdo uplete(zhruba kolem 20ks)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 50-60 g cukr krupice 500 g hl. mouky 300 ml smetany (letos jsem dala na šlehání, minule na vaření-asi každého věc, vyšlo to pokaždé) v receptu neni psaná jaká 1 kostka droždí(42g) 2 žloutky + 1 vejce na potření (já potřela zbylým bílkem) 150 g změklého másla 1 lžička citrusové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...) 1 vanilkový cukr špetka soli moučka na posypání (já si nesypu, nemusim moc sladké, i když to ráda peču, nesladim ani nápoje- trochu paradox)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jidáše albert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jidáše Albert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jidáše Albert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|