|
Recept na Ježci - povidlové buchty
Recept na Ježci - povidlové buchty je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Ježci - povidlové buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150ml mléka 70ml oleje 1 vejce 350g polohrubé mouky 35g cukru sůl 1a1/2kl sušených kvasnic povidla olej na potření rozinky jako oči.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ježci - povidlové buchty
Recept na Ježci - povidlové buchty: Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osum stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček dáme na každý kos povidla. Zabalíme jako buchty. Na každé buchtě rukama vytvarujeme čumáček, jako oči dáme rozinky. Nůžkama nastřiháme bodlinky a na plechu vyloženém pečícím papírem necháme cca 15 minut kynout. Před vložením do trouby potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 20 minut. Upečené potřeme olejem a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Ježci - povidlové buchty: Zdroj: FB, paní pekla pirožky, ale syn chtěl buchty. Rozinky moc nedrží, ale pokud těsto nastříhnete a rozinky zasunete, tak budou držet. Došlo mi to pozdě. Těsto si zvolte jaké máte rádi, já použila olejové se kterým se mi dobře pracuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ježci - povidlové buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 31.03.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: 150ml mléka 70ml oleje 1 vejce 350g polohrubé mouky 35g cukru sůl 1a1/2kl sušených kvasnic povidla olej na potření rozinky jako oči
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ježci - povidlové buchty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ježci - povidlové buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ježci - povidlové buchty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|