RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky, recepty Jemná rybízová bublanina z remosky, Jemná, rybízová, bublanina, remosky


Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky

Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jemná rybízová bublanina z remosky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 130 g moučkového cukru, 60 g oleje, 70 g mléka, trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 150 - 200 g odstopkovaného rybízu - může být i mražený, 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru.

Jemná rybízová bublanina z remosky
Zvětšit obrázek

Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky

Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky:
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru. Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka. Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží. Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30 - 35 minut. Ko konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit. Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce. Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.

Poznámka k receptu na Jemná rybízová bublanina z remosky:
Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím. Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná rybízová bublanina z remosky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 29.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 130 g moučkového cukru, 60 g oleje, 70 g mléka, trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 150 - 200 g odstopkovaného rybízu - může být i mražený, 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná rybízová bublanina z remosky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná rybízová bublanina z remosky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná rybízová bublanina z remosky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist