|
Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky
Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jemná rybízová bublanina z remosky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 130 g moučkového cukru, 60 g oleje, 70 g mléka, trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 150 - 200 g odstopkovaného rybízu - může být i mražený, 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky
Recept na Jemná rybízová bublanina z remosky: Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru. Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka. Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží. Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30 - 35 minut. Ko konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit. Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce. Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.
Poznámka k receptu na Jemná rybízová bublanina z remosky: Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím. Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná rybízová bublanina z remosky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 29.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 130 g moučkového cukru, 60 g oleje, 70 g mléka, trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 150 - 200 g odstopkovaného rybízu - může být i mražený, 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná rybízová bublanina z remosky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná rybízová bublanina z remosky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná rybízová bublanina z remosky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|