|
Recept na Jelení žebra na jalovci pečená
Recept na Jelení žebra na jalovci pečená je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jelení žebra na jalovci pečená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg jeleních žeber 2 cibule, 1 větší mrkev, 20 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, ½ sáčku koření na roštěnky (Avokádo) hrubozrnná sůl, hladká mouka, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jelení žebra na jalovci pečená
Recept na Jelení žebra na jalovci pečená: Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice. Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber. Okolo naskládáme na hrubší kusy nakrájenou mrkev a cibule. Podlijeme vodou a přidáme bobkové listy. Dáme do trouby a pečeme na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude maso odpadávat od kostí. V průběhu pečení alespoň jednou žebra obrátíme a případně lehce podlijeme troškou vody. Jakmile jsou žebra upečena tak slijeme výpek a zeleninu z části propasírujeme do výpeku. K zahuštění omáčky použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 20 minut za občasného míchání, aby se nám ta dobrota nepřipálila. Omáčka je chuťově velmi silná a opravdu delikátní. Výbornou přílohou jsou vařené a lehce dodatečně opečené brambory lehce ochucené sušeným tymiánem a mletou paprikou.
Poznámka k receptu na Jelení žebra na jalovci pečená: Colombo!Jo!Jo!Divočinu máme rádi a i máme.Každý nový recept beru.+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení žebra na jalovci pečená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.06.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1,5 kg jeleních žeber 2 cibule, 1 větší mrkev, 20 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, ½ sáčku koření na roštěnky (Avokádo) hrubozrnná sůl, hladká mouka, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení žebra na jalovci pečená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení žebra na jalovci pečená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení žebra na jalovci pečená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|