|
Recept na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Recept na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mäso : 500 g jahňacieho mäsa., 2 – 3 dl červeného vína Omáčka : 250 g černíc ( ostružín ), 50 g cukru, 70 g masla, 1 lyžička škrobu, 1 lyžica plnotučnej horčice, 6 guličiek borievok ( jalovec ), 1 bobkový list Marináda : 1 lyžica oleja, 1 lyžička oregana, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra Halušky : 1 kg zemiakov, soľ, polohrubá múka ( podľa potreby ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Recept na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami: Mäso narežeme na kocky, pridáme všetky ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc. Odležané mäso dáme na panvicu a na prudkom ohni zo všetkých strán orestujeme. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vínom. Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu necháme prechladnúť. Omáčka : Maslo v kastróliku roztopíme a rozpustíme v ňom cukor. Pridáme černice, guličky borievky, bobkový list a podlejeme 1 dl vody. Na slabom ohni varíme 10 minút. Pridáme horčicu a v šťave z mäsa rozmiešaný škrob. Opäť 10 minút slabo povaríme. Zemiaky nastrúhame na zemiakovom strúhadle, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali hustejšie cesto. Necháme 10 minút postáť a z lopára hádžeme do vriacej osolenej vody lyžicou väčšie halušky. Keď vyplávu na povrch, necháme ich ešte 2-3 minúty tiahnuť, potom scedíme ( na rozdiel od malých klasických halušiek, ktoré cedíme hneď ako vyplávu na povrch ). Mäso prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovými haluškami.
Poznámka k receptu na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami: Pikantní paráda,mňam+8
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 06.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Mäso : 500 g jahňacieho mäsa., 2 – 3 dl červeného vína Omáčka : 250 g černíc ( ostružín ), 50 g cukru, 70 g masla, 1 lyžička škrobu, 1 lyžica plnotučnej horčice, 6 guličiek borievok ( jalovec ), 1 bobkový list Marináda : 1 lyžica oleja, 1 lyžička oregana, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra Halušky : 1 kg zemiakov, soľ, polohrubá múka ( podľa potreby )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|