|
Recept na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
Recept na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g jehněčí kýty 1 palice česneku špetka bílého pepře sůl 1 a 1/2 PL másla čerstvá majoránka 100 g žampionů 250 ml černého piva 150 g slaniny 1 menší cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
Recept na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem: Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku. Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou ( lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou ). Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce. Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně cca dvě hodiny odpočívat. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, po 30 minutách pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem a podléváme černým pivem. Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu. Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).
Poznámka k receptu na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem: Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 22.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g jehněčí kýty 1 palice česneku špetka bílého pepře sůl 1 a 1/2 PL másla čerstvá majoránka 100 g žampionů 250 ml černého piva 150 g slaniny 1 menší cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|