|
Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku
Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Jednoduchá "svíčková "z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g hovězí kližky v celku 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 mrkve 2 kořenové petržele silnější plátek celeru 250 g trvanlivé smetany na šlehání 1 vrchovatá pl(polévková lžíce) hladké mouky 2-3 pl octa sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku
Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku: Do papiňáku(tlakového hrnce)vložíme opláchnuté maso, očištěnou kořenovou zeleninu a nejlépe do vajíčka na luhování sypaného čaje všechno koření(tím si usnadníme pozdější lovení kuliček z vývaru). Vše zalijeme 800ml horké vody, mírně osolíme, zakryjeme tlakovou poklicí a od doby varu(až začne hrnec hodně syčet,ucházet)na mírném plameni vaříme 40minut. Hrnec ochladíme, popřípadě odpustíme ventilem zbytek vzduchu a otevřeme. Všechny suroviny z vývaru vyjmeme, maso nakrájíme na cca 2cm silné plátky, odložíme stranou, zeleninu vidličkou rozmačkáme a dáme zpět do vývaru. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou, vlijeme do horkého vývaru a za občasného promíchávání provařujeme 15minut. Poté vložíme nazpět nakrájené maso, dle chuti přikyselíme, dosolíme, necháme 2minutky provařit a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné různé druhy houskových knedlíků.
Poznámka k receptu na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku: Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná víc, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku(v papiňáku připravíme za 25minut), hodí se i plátky z drůbežího masa(v papiňáku 15minut). Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky,které jsem dělala jako přílohuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchá "svíčková "z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 27.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 900 g hovězí kližky v celku 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 mrkve 2 kořenové petržele silnější plátek celeru 250 g trvanlivé smetany na šlehání 1 vrchovatá pl(polévková lžíce) hladké mouky 2-3 pl octa sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchá "svíčková "z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchá "svíčková "z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|