|
Recept na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto
Recept na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Jak zpracovat a upéct kynuté těsto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kynuté těsto, na potření vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto
Recept na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto: Když nám těsto vykynulo na dvojnásobek původního objemu, je čas ho zpracovat a upéct (nemáme-li možnost to udělat hned, těsto jen propracujeme a necháme znovu kynout). 1) vyklopíme těsto z mísy na mírně! pomoučenou desku stolu 2) pořádně ho propracujeme, prohněteme (přetužíme ho), aby se nám s ním lépe pracovalo 3) nakrájíme ho na potřebné dílky 4) z každého dílku PŘED vlastním tvarováním uděláme bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout - těsto pak bude mírně nadýchané a při tvarování nebude tolik pružit, bude se s ním lépe pracovat 5) začneme tvarovat - vyválíme, utvoříme z bulky potřebný tvar.... 6) ....a z něj zformujeme výrobek, který necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií nakynout 7) po nakynutí zlehka potřeme vejcem (vejcem s vodou, mlékem - podle toho, jak máme psáno v receptu) a plech vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pokud bude trouba málo horká, těsto bude kynozt spíš do stran (rozleje se) než vzhůru a výsledkem bude širší a plošší (byť stále dobré) pečivo. 8) Upečeno, můžeme servírovat :-) Každá trouba peče jinak (někdy opravdu VÝRAZNĚ jinak), proto se úplně nespoléhejte na teploty a časy, psané u receptů, ale na vlastní oči a nos. Menší tvary (koláče, bulky, rohlíky) je třeba péct na vysokou teplotu a kratší dobu - při nižší teplotě je budete muset péct déle a pečivo tím vysušíte. Naopak - vánočky, chleby, věnce, velké veky aj. pečeme při trochu nižší teplotě a delší dobu. Pokud je budete péct příliš prudce, krásně vyskočí, nádherně se zabarví, budou vypadat hotově, ale po vytažení z trouby klesnou jako nafukovací míč propíchlý špendlíkem - vevnitř budou nedopečené a srazí se.
Poznámka k receptu na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto: JAK VYROBIT KYNUTÉ těsto je popsáno v http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jak zpracovat a upéct kynuté těsto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 22.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Kynuté těsto, na potření vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jak zpracovat a upéct kynuté těsto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jak zpracovat a upéct kynuté těsto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jak zpracovat a upéct kynuté těsto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|