|
Recept na Jahodový dortík
Recept na Jahodový dortík je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jahodový dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
upečeme si korpus - dole v příloze. šlehačka, ztužovač, jahody podle potřeby, kokos, želé v prášku červené, potahová hmota K2, potravinářská barva, krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, puding podle chutě, 120g másla, moučkový cukr podle chuti..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový dortík
Recept na Jahodový dortík: Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny, než se s ním dá pracovat. Musí pořádně vychladnout. Když uvaříme puding, přendáme ho stěrkou do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nádoby pomalu přilíváme studenou vodu, až je puding pod vodou. Nevytvoří se tak škraloup. Do stejné místnosti dáme i máslo a čekáme tak dvě hodiny, než vše vychladne a máslo změkne. A můžem se pustit do korpusu. Korpus na dvakrát prořízneme a pomažem ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájené jahody. Uděláme tak i při další vrstvě korpusu. Když krém vystydl, vodu slijeme a krém rozmixujeme ručním mixérem. Máslo se dá krásně rozetřít vidličkou, ještě přidám lžičku cukru moučka a do másla pomalu přidáváme rozmixovaný puding. Někdy to dělám i obráceně a nic se také nestane. Krémem si pomažeme vnější strany dortu a posypeme a pořádně přimáčkneme kokos. Do zdobícího sáčku si dáme zbytek krému a děláme na vrchní straně po obvodu bobečky. Jak kdo chce. Dáme do lednice vychladnout. Jahody si nakrájíme na kostičky a kolem bobečků je postupně skládáme, aby to zaplnilo celou plochu. Vůbec nevím, kolik jsem potřebovala jahod. Dáme opět vychladnout, aby krásně želé drželo. Uvaříme si dort-želé podle návodu a jahody tím lžící pomalu políváme. Tuhne to rychle. A opět do lednice. Přání bylo napsat číslici 4 a nějak ozdobit. Mám potahovou hmotu K2, kterou jsem si obarvila a kytky jsou ze silikonové formy ve tvaru kopretiny. Barvy jsou potravinářské - vše objednávané z netu.
Poznámka k receptu na Jahodový dortík: http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy... Dort byl na přání ke čtvrtým narozeninám. Což je poznat. A holky, jak krásně voněl, hned bych se taky do něj pustila
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 07.08.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: upečeme si korpus - dole v příloze. šlehačka, ztužovač, jahody podle potřeby, kokos, želé v prášku červené, potahová hmota K2, potravinářská barva, krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, puding podle chutě, 120g másla, moučkový cukr podle chuti.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový dortík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový dortík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|