Recept na Jahodová mlska
Recept na Jahodová mlska je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodová mlska budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec 5 lžic vody 200g hladké mouky 200g cukru krupice 1 a půl lžičky prášku do pečiva 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky 2 lžice moučkouvého cukru 500g čerstvých jahod 1 balíček želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodová mlska
Recept na Jahodová mlska: Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do vajec. Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 min. Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré. Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Poznámka k receptu na Jahodová mlska: Super děkuji, snad se mi povede dám pak vědět
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodová mlska, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lemarti (Lenka)
- Datum vložení: 06.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 5 vajec 5 lžic vody 200g hladké mouky 200g cukru krupice 1 a půl lžičky prášku do pečiva 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky 2 lžice moučkouvého cukru 500g čerstvých jahod 1 balíček želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodová mlska,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodová mlska - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodová mlska
|
|