|
Recept na Jablonecké lístkové řezy
Recept na Jablonecké lístkové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Jablonecké lístkové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g chlazeného lístkového těsta tmavé těsto: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 80 g vlašských ořechů 2 lžíce práškového kakaa sníh z 5 bílků krém: 200 g moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 500 ml mléka 300 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablonecké lístkové řezy
Recept na Jablonecké lístkové řezy: Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200 st. a pečeme cca 10 minut. Plech použijeme menší nebo klidně i větší, ale zmenšíme velikost pečicího papíru asi tak na vel. 37 x 23 cm. 2. plát těsta po rozválení a přenesení na plech s pečicím papírem rozdělíme rádýlkem na stejně velké čtverce a upečeme stejným způsobem jako 1. plát. Já jsem jich měla 12, ale o čtvercích nemůže být řeč.. matika ani geometrie nebyli mí kamarádi :-)))) Dáme se do přípravy tmavého těsta: v robotu nebo ručním šlehačem vyšleháme do husté pěny žloutky s moučkovým cukrem. Zvlášť v misce smícháme všechny sypké ingredience, t.z. mouku, kypřící prášek, kakao a jemně nastrouhané ořechy. Tuto sypkou směs vmícháme na střídačku s pevně vyšlehaným sněhem z bílků do žloutkové pěny. Pracujeme se stěrkou nebo vařečkou, už nepoužíváme šlehač. Těsto nalejeme na stejně velký plech, na kterém jsme pekli listový plát. Troubu si předehřejeme na 160 st. a pečeme asi 15 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Zatímco nám chladnou všechna upečená těsta, připravíme si kaši: smícháme cukr s moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Chvilku provaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo si překrájíme na malé kousky a vymícháme v robotu nebo ručním šlehačem doběla. Nyní po částech přidáme chladnou kaši a vyšleháme do hladkého krému. Můžeme přidat pár kapek rumové esence. Polovinu krému rozetřeme na spodní listový plát, na ten pečený vcelku. Na vrstvu bílé náplně přiklopíme kakaový plát ( jsou to nervy, ale jde to :-))) ) a potřeme zbývajícím krémem. Na ten naskládáme upečené listové čtverečky nebo, jako v mém případě, obdélníčky... Polštářky do vrstvy krému trochu zatlačíme, posněžíme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit kakaem.
Poznámka k receptu na Jablonecké lístkové řezy: Zdroj: Nejlepší domácí řezy - Sladké jaro 2012 Malinko upraveno. Omlouvám se za kvalitu fotek, krém ještě nestačil dostatečně ztuhnout. Řezy jsou lepší až druhý den, ale kdo to má vydržet tak dlouho :-( Jsou tu dva podobné recepty, které rovnou přidávám, tady se mi líbí to "čtverečkování".. líp se to krájí, a taky krém je jiný. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablonecké lístkové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 02.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 500g chlazeného lístkového těsta tmavé těsto: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 80 g vlašských ořechů 2 lžíce práškového kakaa sníh z 5 bílků krém: 200 g moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 500 ml mléka 300 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablonecké lístkové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablonecké lístkové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablonecké lístkové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|