RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem, recepty "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem, "Ideální, na, zelený, čtvr


Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem

Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
½ balení instatní polenty (cca 200g) 300g čerstvého špenátu 100g šalotky 1 velká palice česneku (nebo 2 malé) 1 19% smetana (může být i klasická 12% na vaření) 200g sýra koliba 120g másla.


Zvětšit obrázek

Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem

Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem:
Nejprve si připravte pečený česnek (viz tady), dobu pečení zkraťte na 45 minut, protože máte jen 1 palici. Po vytažení z trouby otevřete alobalový balíček a nechte ho vychladnout. Zatímco máte česnek v troubě, uvařte polentu podle návodu na obalu (ze své zkušenosti radím použít o něco méně vody, než je uvedeno, jinak bude kaše příliš řídká) s menším vylepšením – do vody hoďte 2 stroužky česneku a 80g másla. Jakmile je kaše připravená, vyndejte česnek a nechte ji mírně vychladnout a zhoustnout. Teď přišel čas na omáčku. Šalotku nakrájejte na drobné kousky a osmažte ve velké silnostěnné pánvi na kousku másla dozlatova (trvá to asi tak 8 minut). Do pánve vložte všechen špenát, přikryjte pokličkou a nechte za občasného promíchání zvadnout (trvá to asi 5 minut). Potom ještě 5 minut smažte, až jsou listy krásně měkké, ale zachovají si svůj tvar i barvu. Do špenátu vymáčkněte pečený česnek a vmíchejte do směsi (pokud některé stroužky více drží tvar, trošku je rozmáčkněte vařečkou). Nakonec vlijte smetanu a promíchejte. Jakmile se zahřeje, přidejte najemno nastrouhanou kolibu, nechte ji rozpustit a vmíchejte do omáčky. V případě potřeby můžete dochutit troškou bílého pepře a soli, ale chuť špenátu i sýra je sama o sobě poměrně výrazná. Pánev přiklopte pokličkou (nebo pokryjte alobalem) a vložte do chladnoucí trouby po pečeném česneku, aby omáčka zůstala teplá). Z mírně teplé polenty vytvarujte pomocí 2 čajových lžiček nočky (klaďte je nejlépe na plech vystlaný pečicím papírem, nebo potravinovou fólií). V pánvi rozehřejte zbytek másla se lžící slunečnicového oleje (aby se máslo nepřepalovalo) a na středním plameni smažte nočky dozlatova (trvá to asi 8-10 minut na jednu dávku). Nočky zalijte špenátovou omáčkou a podávejte se sklenkou vychlazeného Veltlínského.

Poznámka k receptu na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/polentove-nocky-s...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 20.05.2013
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: ½ balení instatní polenty (cca 200g) 300g čerstvého špenátu 100g šalotky 1 velká palice česneku (nebo 2 malé) 1 19% smetana (může být i klasická 12% na vaření) 200g sýra koliba 120g másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "ideální na zelený čtvrtek" polentové nočky se sýrovým špenátem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist