|
Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 a 1/2 kg hovězí oháňky 200 g slaniny 2 cibule 2 mrkve 1 bulva celeru 2 kořeny petržele 100 ml silného vína dle chuti (červené či bílé) 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 2 větvičky rozmarýnu 2 bobkové listy pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek: Oháňku nasekáme podle obratlů na jednotlivé kousky a asi hodinu necháme naloženou ve studené vodě. Potom vodu osolíme, přidáme jednu rozpůlenou rozkrojenou cibuli, jednu na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a třetinu celeru, osolíme, opepříme a vaříme na nejnižší teplotě asi 3 hodiny. Vyjmeme maso a vývar udržujeme horký. V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla a dohněda orestujeme kousky slaniny. Poté přisypeme nasekanou cibuli, opečeme dozlatova a přidáme zbytek nakrájené kořenové zeleniny. Mícháme a opékáme, dokud zelenina nechytne barvu, a potom přilijeme víno. Necháme ho zprudka odpařit, vložíme předvařené maso a opečeme ho. Zalijeme částí připraveného vývaru, přidáme bobkový list a větvičky rozmarýnu a dusíme na nejnižší teplotě ještě asi dvě hodiny, za průběžného podlévání vývarem. Práci si zjednodušíme, vložíme-li vše do mírně vyhřáté trouby (160°C). Maso, které již odpadává od kosti, vyjmeme. Výpek se zeleninou zahustíme jíškou, kterou jsme mezitím usmažili z másla a mouky. Směs dobře provaříme, dochutíme a vyjmeme tuhé koření.
Poznámka k receptu na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek: Jedná se o recept, který jsem si vytiskla z internetu pod názvem Zadělávaná hovězí oháňka na zelenině dle Šroubka. Během realizace jsem ho upravila a upravenou verzi zde předkládám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 a 1/2 kg hovězí oháňky 200 g slaniny 2 cibule 2 mrkve 1 bulva celeru 2 kořeny petržele 100 ml silného vína dle chuti (červené či bílé) 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 2 větvičky rozmarýnu 2 bobkové listy pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|