|
Recept na Houbová zelňačka - slovenská
Recept na Houbová zelňačka - slovenská je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Houbová zelňačka - slovenská budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kysané zelí - kyslá kapusta 2 veľké hrste sušených húb - čím viac, tým lepšie 2 ks bobkový list čierne korenie olej hladká múka voda 250 ml šľahačka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbová zelňačka - slovenská
Recept na Houbová zelňačka - slovenská: Sušené huby opláchneme a namočíme. Dáme variť spolu s premytou kapustou, ktorú prikoreníme bobkovým listom a čiernym korením. Pripravíme si zásmažku s trochy oleja a hladkej múky, rozšľaháme s vodou a vlejeme do kapustnice. Povaríme a vypneme. Do hotovej vlejeme šľahačku. Odoláme prichucovať a pridávať iné zložky, necháme vyniknúť báječnú chuť a arómu hríbikov, žiadne čerstvé alebo konzervované šampiňóny to nespravia. Kapustnica má krémovú farbu a veľmi jemnú chuť.
Poznámka k receptu na Houbová zelňačka - slovenská: Takáto kapustnica sa kedysi varila u nás na štedrý večer v katolíckych rodinách, keďže sa mäso jedlo až na 1. sviatok vianočný. Dnes táto povinnosť už nie je. Ja varím dva 4 litrové hrnce kapustnice, jedna je takáto a druhá s mäsom, klobásou a hríbami, do tej si dávame kyslú smotanu na tanieri. Recept ponúkam aj vám, pretože obyčajne chutí každému, aj vegetariánom.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbová zelňačka - slovenská, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 10.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 kg kysané zelí - kyslá kapusta 2 veľké hrste sušených húb - čím viac, tým lepšie 2 ks bobkový list čierne korenie olej hladká múka voda 250 ml šľahačka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbová zelňačka - slovenská,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbová zelňačka - slovenská - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbová zelňačka - slovenská
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|