|
Recept na Frkle
Recept na Frkle je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Frkle budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g zemiakov, 50 g masla, 150 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ omáčka: 1 paradajkový pretlak, olej, 1 lyžička kryštálového cukru, soľ, 200 g kyslej smotany, strúhaný údený syr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Frkle
Recept na Frkle: Zemiaky uvaríme v šupke a ešte teplé ich ošúpeme a jemne nastrúhame. Pridáme soľ, roztopené maslo, v ktorom sme rozmiešali vajíčko. Premiešame, pridáme múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvoríme dlhé šúľky, ktoré narežeme na krátke šúľky. Každý šúľok sploštíme vidličkou a z boku prstami pritisneme. Varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na vrch. Frkle ocedíme. Rozpálime olej a orestujeme na ňom cca 5 minút paradajkový pretlak. Pridáme cukor, soľ, smotanu. Stiahneme z ohňa a rozmiešame. Vložíme frkle, premiešame a na tanieri posypeme syrom.
Poznámka k receptu na Frkle: Recept je zo Života.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frkle, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 12.09.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 500 g zemiakov, 50 g masla, 150 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ omáčka: 1 paradajkový pretlak, olej, 1 lyžička kryštálového cukru, soľ, 200 g kyslej smotany, strúhaný údený syr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frkle,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frkle - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frkle
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|