|
Recept na Francúzsky hruškový koláč
Recept na Francúzsky hruškový koláč je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Francúzsky hruškový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-5 zrelých hrušiek 150 g múky 100 g cukru 2 vajcia 10 dcl mlieka 3pl oleja 2 čl prášku do pečiva sol _______________ Na poliatie: .............. 80g masla 1 vajce 3 PL cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francúzsky hruškový koláč
Recept na Francúzsky hruškový koláč: Do misy dáme cukor , vajcia, a štipku soli . Vyšlaháme do tuha. Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi a nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom .Rúru predhrejeme na 180°C. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou . Potom do formy nalejeme polovicu cesta. Hrušky očistíme , zbavíme sa jadrovníkov a nakrájame na plátky a poukladáme ich do naliateho cesta . Potom na ne nalejeme zvyšok cesta. Dáme do rúry a pečieme 10 minút pri 180 °c . Poleva: ......... Nemáche rozpustit maslo na velmi slabom ohni. Potom do čiastočne vychladnutého masla pridáme cukor a vajce a znovu všetko dobre premiešame . Po upečení koláč poprepichujeme vidličkou a na jeho povrch nalejeme polevu . Dáme znovu zapiect na 10 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnút vo forme .
Poznámka k receptu na Francúzsky hruškový koláč: Zkoušela jsem, 10dcl=1l mléka jsem nedala, jen 1dcl a mouku napůl s celozrnnou. Bohužel těsto bylo hrozně husté, takže o nalívání na hrušky nemohla být řeč (ale možná to je tou moukou). Podle toho vypadalo i po upečení, hodně hutné, těžké, ale chuťově dobré Jinak nápad dobrý, ta poleva je super Budu dělat znovu, ale příště s jiným těstem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francúzsky hruškový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: elzarsk
- Datum vložení: 16.10.2012
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 4-5 zrelých hrušiek 150 g múky 100 g cukru 2 vajcia 10 dcl mlieka 3pl oleja 2 čl prášku do pečiva sol _______________ Na poliatie: .............. 80g masla 1 vajce 3 PL cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francúzsky hruškový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francúzsky hruškový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francúzsky hruškový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|