|
Recept na Džem z citrusů
Recept na Džem z citrusů je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Džem z citrusů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g citronů 400 g pomerančů voda cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Džem z citrusů
Recept na Džem z citrusů: 1.den. Citrusy pořádně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Odkrojíme "prdelky", a nakrájíme na co nejtenčí plátky(silné se nerozvaří). Posbíráme jadérka a zavážeme je do plátýnka. Nakrájenou směs zvážíme, dáme do mísy, přidáme jadérka a přilijeme vodu. 1.8 l na 1kg směsi. Dáme na 24 hod do chladu louhovat. 2.den. Směs i s jadérky přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 1. hodinu. Poté přelijeme zpátky do mísy, a dáme do chladu opět na 24.hod. 3.den Vyndáme jadérka, směs zvážíme, přelijeme do hrnce a přidáme cukr(1,3kg cukru na 1kg směsi).Přivedeme k varu a opět 1 hodinu vaříme. Po uvaření plníme do sklenic, které necháme otočená min. 1 hodinu.
Poznámka k receptu na Džem z citrusů: Na krájení používám WS kráječ. Chce to kolečka opravdu slaboučká, jinak se kůra nerozvaří, a máte džem i s kousky. Někdo to má rád. Protože je džem nakyslý, používáme ho většinou do moučníků. Při manipulaci je lépe dřevěné, nedo silikonové nářadí-aby kyselina nereagovala s kovem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Džem z citrusů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 16.10.2009
- Počet porcí: 10 skleniček o obsahu 200g
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 600 g citronů 400 g pomerančů voda cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na džem z citrusů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Džem z citrusů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Džem z citrusů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|