|
Recept na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem
Recept na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 500 g rebarbory 375 g hladké mouky/polohrubé/ 180 g másla 140 g krupicového cukru 70 g mletých mandlí nebo jiných oříšků špetka soli Sněhová vrstva : 4 bílky 2 PL citrónové šťávy 150 g moučkového cukru 1 a ½ PL škrobové moučky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem
Recept na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem: V míse smícháme mouku, 110 g cukru a sůl. Přidáme nakrájené máslo a prsty zpracujeme drobenku. Oddělíme od ní asi dvě třetiny a důkladně ji natlačíme na plech nebo do rozevírací dortové formy, abychom zcela pokryli dno a zvýšené okraje. Dno poklademe oloupanou rebarborou, pokrájenou na malé kousky,které posypeme zbylým cukrem, mletými oříšky a zbylou jednou třetinou drobenky. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky tak, aby byl sníh tuhý, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr a nakonec vmícháme do této našlehané lesklé bílkové pěny i škrobovou moučku. Na předpečený koláč s rebarborou po 20 minutách pečení poklademe sněhovou pěnu a vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není sněhová vrstva nazlátlá.
Poznámka k receptu na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem: Sněhovou vrstvu jsem si přidala, jen tak a vidím,že zde naskákalo moře podobných receptů,klidně to vymažte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 15.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Na těsto: 500 g rebarbory 375 g hladké mouky/polohrubé/ 180 g másla 140 g krupicového cukru 70 g mletých mandlí nebo jiných oříšků špetka soli Sněhová vrstva : 4 bílky 2 PL citrónové šťávy 150 g moučkového cukru 1 a ½ PL škrobové moučky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|