Recept na Dort Sacher
Recept na Dort Sacher je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Sacher budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus 125 g čokolády (co nejkvalitnější a s více jak 70 % kakaa) 125 g másla 100 g moučkového cukru 100 g krystalového cukru 100 g hladké mouky 2 lžíce holandského kakaa 6 žloutků 6 bílků Náplň 340 g MERUŇKOVÉ marmelády (jiná do Sachera opravdu nepatří) 1 lžíce vody Poleva 175 g čokolády (opět hořké s více jak 70 % kakaa) 70 - 100 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Sacher
Recept na Dort Sacher: Nejprve si připravíme korpus. Rozehřejeme čokoládu s máslem ve vodní lázni. Mezitím ušleháme žloutky s krystalovým cukrem do pěny. Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do světlé pěny. Poté přisypeme kakao a hladkou mouku. Za stálého šlehání ke směsi přilijeme vychladlou čokoládu s máslem. V jiné nádobě ušleháme sníh z bílků a moučkového cukru. Sníh opatrně vmícháme do vyšlehaného čokoládového těsta (zde již nešlehejte a opatrně vpracujte sníh do těsta). Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Upečený korpus nechte trochu vychladnout a přendejte ho na mřížku (pokud máte) nebo na talíř (neboť nemám mřížku). Do dortu udělejte špejlí několik vpichů, ale ne skrz na skrz - marmeláda se dostane až ke spodní části dortu). Marmeládu rozmíchejte se lžíci vody a ohřejte ji - lépe se vpije do dortu. Postupně zalijte dort veškerou marmeládou. Nyní nechte dort vychladnout a poté ho polijte čokoládovou polevou. Čokoládu opět rozehřejte ve vodní lázni společně s máslem. Čokoládové polevy je hodně a až ztuhne, budete mít na dortu krásnou čokoládovou krustičku. Teď už musíte jen vydržet, než čokoláda ztuhne. Dort krájejte nožem namočeným v horké vodě, ať Vám čokoláda nepopraská. Podávejte jen tak nebo našlehejte smetanu, ale hlavně tuto delikatesu nezazděte šlehačkou ve spreji.
Poznámka k receptu na Dort Sacher: Možná se Vám zdá, že celá sklenička marmelády je hodně, ale věřte, že až ochutnáte, nebudete již protestovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Sacher, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: coco-choc
- Datum vložení: 11.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus 125 g čokolády (co nejkvalitnější a s více jak 70 % kakaa) 125 g másla 100 g moučkového cukru 100 g krystalového cukru 100 g hladké mouky 2 lžíce holandského kakaa 6 žloutků 6 bílků Náplň 340 g MERUŇKOVÉ marmelády (jiná do Sachera opravdu nepatří) 1 lžíce vody Poleva 175 g čokolády (opět hořké s více jak 70 % kakaa) 70 - 100 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort sacher,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Sacher - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Sacher
|
|